Tuesday, October 28, 2014

Shopping Tudung kat Malaysian Vendor Festival PICC

Posted by itawazilas at 3:27 PM
Assalamualaikum.... 
salam tengahari Selasa... kuikuikui,... hari ni aku br masuk kerja... 
semalam aku dapat MC dari Hospital Putrajaya..
terpaksa follow-up treatment aku... waaaaaaa... 
nak tau pasal ape?? nnt2 la aku cerita.. panjang lebar sangat cerita nya.. huhuhuh... 

banyak sangat aku nak bercerita.. antaranya tentang Malaysian Vendor Festival yang berlangsung selama 3 hari di PICC baru2 ni..iaitu bermula 24hb Oktober 2014 - 26hb Oktober 2014 sempena sambutan Maal Hijrah.

Hari pertama berlangsung.. iaitu Hari Jumaat tu.. aku tengok kat FB.. berduyun2 orang pergi utk rembat tudung Aidijuma yg latest...
kejadian ni masa hari jumaat... berduyun2 dok borong stok latest aidijuma yang latest... 
antaranya eifel ribbon, owl, cupcake, splash, geo blue dan mcm2 lagi lah... yang dok bersila tu tengah Quality Check.. kot ada yg rejek.. kannnn... adoii... sian tau org tak dpt beli... 
cik kak.. tinggal la saya sikit.. huhuhuhu.. 

aku tak pergi hari jumaat tu... ikutkan hati rasa nk gi jerk.. nak amik time off.. huhuh... laki aku pun tanye nape tak gi jerk.. nnt tak dapat rembat stok yg latest... huhuhu tu la sayang... nyesal tau... laki aku ajak g malam tu gak... tapi aku kata.. malas la.. sbb hujan.. nak siap2 lagi.. kannn... malas malas.. hehehe... so aku kata nak gi sabtu jer.... laki aku spoting ngat.. die kata kol 10 kita g.. hahahah... 

Ok.. esoknya... aku g la.. ke PICC tu.. pusing2 jalan2... adoi.. manyak nyeee tudung... shawl.. mcm2 jenis.. mcm2 style.. gile kottt... aku rasa kat 100 booth kot.. lama gak aku bertapa dlm tu.. heheh... aku jumpa felicia yap.. mila jirin... 
tadaaaaaa... hehehe... 
(aku pakai Aidijuma fall )
tetiba lakk.. kannn... ramai kata aku dgn mila cam adik beradik... hahah.. 
tang mana sama aku pun x tau.. hahahah..
tahi lalat kat bwh mata kottttttt.... 
hahhaha choiiii je kann.... 
ada kata i macam neelopah... wahhhh gitu kannnn... sbb ape.. 
sbb tahilalat bawah mata gakk.. . kekekke.. ok.. back to topik.. melalut lak... kekekkeke...
nak tau tak hasil tangkapan aku hari tu... hahahha.... aku amik 4 lai Aidijuma... 2 lai bawal ruffle from BenangHijau.. huhuh.. sikit je kannnn... nnt la snap pic.. sbb lupa lakkk... huhuhu...
tapi still x puas ati gak sbb tak dpt Eiffel ribbon... huhuhuh.... 
balik dari PICC.. aku g umah mak... laki aku suh wat ketupat sotong.. huhuhu... lebih 10 ekor gak aku  menyotong... kekekke...resipi.. ? amik resipi ketupat sotong KAT SINI hikhikhik...
sambil2 makan2 lepak2 dgn kakak aku.. abg aku.. ipar aku.. aku citer la pasal aku g soping kat PICC.. diorang pun kata nak g gak ahad nya... bincanng2.. aku angkut anak buah aku lagi 2 org.. so mak bapak diorang akan gi gak kat PICC kannnn... hehheheh

keesokkan hari nya... 
sebelum gi PICC.. bebudak ni bangun pagi minta aku wat carbonara..  umakkkaiii... sib baik ada barang nak wat.. hahaha...
sambil layan tv.. sambil makan carbonara.... kamoo org dera mamacu ok...

kakak aku yang sampai dulu kat picc... awal tu.. kol 10 lebih da smpai .. smangat memborong tuuu kuattt hahahah... kol 12 lebih da setel.. fuyyooo.. dasat kakak aku nih...

tengok hasil tangkapan dia.. tu tak abis lagi.. tgh call kakak aku lagi 1 utk bli soft awning 10 lai.. hahaha.. amikkkkk.... 

aku sampai dalam kol 1 lebih.. pas zohor je aku gerak.. laki aku tercinta tak ikot sbb dia g tgk MotoGP kat Sepang... huhu... sesampai je aku d sana.. budak2 tu minta nak main bubble..
huhuhuhu
tgk la gelagat anak buah aku nih... bape kali refill dah sabun2 tu.. waaaaaaaaaaaa....
habis je sabun.. nak conteng muka lakkkk... sabooo je la... huhuhuh
aku pakai Aidijuma Purple tulip... sweet kan... 
gila.. banyak dah tudung kaler pepel... bluerkk...
aku letak je budak2 ni kat sini.. pastu aku ikut kakak aku dgn kakak ipar aku g jalan2 soping... abg aku dgn abg ipar aku tah mana tah.. hahahha... jap jumpa.. jap x jumpa... 
kakak aku mmg suka pakai bawal.. mcm aku.. kakak ipar aku lak mmg layan shawl aje.... mmg aku racun diorang abis2.. hahaha...
ni kat booth Qyra Hijab
fav aku gak ni.. penah beli 1 soft Awning.. 1 Awning.. mmg sedap pakai nye.. huhuh.. tapi aku tak beli la... sbb aku prefer bawal lagi kannnn... tapi aku sempat gak rembat 1 lagi shawl instant.. heheh.. senang kot.. sarung... pusing dan siap.. hehehhe...

lepas abis pusing 1 tempat tu.. kitorang lepak2 jap.. sambil plan nak g ane lak.. kiranya semua adik beradik aku ada la... kecuali laki aku je takda.. huhuhuh... pastu kakak aku ajak p layan cendol dgn rojak lak kat Equine... last minit tukar plan.. kitorang lepak mamak.. kat Putrawalk... syok lak lepak mamak dgn adik beradik ni..chit chat2.. pot pet pot pet... sampai hujan lebat.. sampai hujan berenti gitu.. kakakakkaka....
I LOVE MY SIBLINGS!!!!
Sekian


0 comments:

 

»Dateen Sewri« Template by Ipietoon Blogger Template | Gadget Review