Wednesday, December 21, 2011

Hadiah utk persaraan boss

Posted by itawazilas at 11:27 AM 0 comments
Pening.. pening..
nape la. suh aku cari hadiah utk boss.. tak tau nak bli ape da ni..
pasu kristal.. bli dah.. mmg la sangat cantik.. nnt upload la gambar..
bukan ape.. hadiah nak dibeli.. bukan la jenis cikai2.. ape yg nak dibeli.. seme dorang ada. yg ada pun.. mana leh lawan yg cikai2 nye barang.. nak bli handbag.. skarang pun pakai handbag couch yg harga ratus2 lak tu.. entah2 ribu.. tak ke memeningkan kepala.. hmm..
da la kene cari lagi 2 lak..

meh kita senaraikan ape-ape yg patut di bagi..
FYI, hadiah ni.. utk bos perempuan .. sbb skrang kan ramai boss perempuan.. and gila kuasa la sikit, Agreed x??

  • Kain Sutera Exclusive.. - mesti lah exclusive rite.. makan 2-3 ratus gak nih.. 
  • Retirement Cristal Plaques - google kat internet.. nampak sgt inclusive.. kalau di sekalikan dgn ayat2.. tp kat ne nak cari...
  • Pasu kristal - boleh la masuk dalam list.. ingat tau.. kene kristal.. tak main pasu-pasu tanah liat ni...
     

Tuesday, December 20, 2011

Melodi 1994

Posted by itawazilas at 7:52 PM 0 comments
O.G.Y .... O.G.Y ....
Sape ingat melodi masa ni.. Suka sangat masa sbb melodi masa ni femes la gak.. Dgn mat qaypo.. tp bile tgk2 balik cam over sgt la plak ogy ni..

Oh lupa plak.. I tgk kat ne citer ni.. Ini lah kebaikan & kelebihan UNIFI sbb leh tgk cite lama.. Saluran emas ..

Parkir oh parkir

Posted by itawazilas at 4:00 PM 0 comments
Aduiiiiihhhh... Sakitnye kaki...
Boleh pulak pagi2 ni tersepak parkir yg tercabut kat bilik tu.. Mula2.. Ingat x de ape2.. Tiba2 plak rasa cam pedih2.. Sekali tgi kaki.. Mak ai.. Da berdarah dowh!!!

Tu dia!!!! Da la lewat.. Pastu kalut cari plaster lak.. Hmm nasib2..

Monday, December 12, 2011

Disney on ice

Posted by itawazilas at 4:47 PM 0 comments
Macam nak pegi.. Bawak anakanda ku.. Just take note.. Kalau diizinkan .. Boleh la pegi.. Tp kene cpt nih booking tiket!

Ada promotion utk Maybank card ni...

Ape2 check kat website ni

www.prworldwidelive.com

Sunday, November 20, 2011

Urut Mengurut

Posted by itawazilas at 6:58 PM 0 comments
semalam... kali ke dua aku mengurut badan.. mula2 tu tak plan pun nak mengurut.. sebab makcik peyet tu dtg lak... so aku rilek2 jer... makcik urut tu kata.. boleh gak nak urut.. makcik tu berketurunan indon.. tp dok merantau.. hebat gak die tu.. 5 thn dok mekah.. pastu kat sini.. jaga anak orang.. baby lak tu sampai 8 org.. satu kepala rm200 je,, hebatkan.. hihih... ok.. aku pun start mengurut.. mak sodapnye badan.. dari kaki sampai la ke kepala.. aku tgk die fokus kat perut.. sebab aku cakap aku nak anak lagi.. maklum la.. anak aku yg juga buah hati aku ni.. dah nak masuk 5 thn.. peranakan aku terselit.. so ape lagi .. di kerjakan perut aku. tekan sana sini.. sakit tu mmg la sakit.. tahan je la.. nak anak punye pasal.. aku dapat jamu lagi .. jamu air.. dari ramuan ape tah yg dibuat sendiri... yg aku rasa.. ada ibu kunyit dan madu.. lain2 aku tak kenal rasa ape.. smlm gak aku order lagi jamu sebotol.. sbb aku rasa amat best bile amalkan makan jamu.. badan rasa ringan.. angin pun asik kuar je atas bawah... actually.. jamu aku tu utk bagi kesuburan pada rahim.. utk buang segala kekotoran.. dan sebagainye lah... sape2 nak try makcik urut yg aku panggil umi ni.. leh la email kat aku.. die ni jaga anak org.. so paham2 aje lah ok..

kesimpulannya : urutlah badan anda supaya anda dapat rasa kenikmatan nye... biasa la perempuan... adaaa je yg kurang...

workout + diet

Posted by itawazilas at 6:48 PM 0 comments
sejak 2 menjak... badan da macam di pam2... rasa cam berat je.. cam x fit... bape kali da mr hubby tegur.. sedih gak.. makan bukan byk pun.. diet gak.. tp cam takde ape2 yg berubah,,, tersangat2 frust dan kecewa..

11.11.11
aku mula buat exercise .. aku try google camne nak kecilkan peha.. punggung.. perut... waa.. sangat2 teruk part tu... pastu aku tgk.. byk suh buat workout.. uihhh.. takkan nak g gym kot.. so aku try google lagi.. lastly aku jumpa 1 forum.. pasal DVD Jullian Micheals.. wow.. sangat cantik body die... boleh ke aku jadi macam die.. idola aku kah itu.. so.. sejak dari itu.. aku pun mula cari kat youtube.. kena pandai cari lah.. aku ingat nak download free je lah...

so.. every day aku wat la sikit.. pagi 10 minit.. malam.. aku petang 30 minit... nak tdo tu aku wat sit up dalam 10 minit.. harap2 berjaya la buat semua ni... nnt aku update lagi pasal ni...

Saturday, November 19, 2011

UNIFI

Posted by itawazilas at 6:01 PM 0 comments
18hb Nov..
TM datang utk pasang UNIFI.. best nyer.. Coverage terbaik.. Guna la internet sampai lebam... HyppTV.. byk gak channel.. Astro lagi.. Wah byk sungguh channel tv kat Rumah aku ni ha.. Rasa mcm nak korban kan ASTRO.. Akan di pertimbangkan itu.. Skrg .. Kat pc leh Internet .. Kat Tv pun leh ber Facebook & ber YouTube .. Kat laptop ku.. Kat iPhone ku.. Arghhh.. Giler byk..

Keperluan @ kehendak.. Huhuhu..

I love Unifi ..

Compaq laptop baruuuu

Posted by itawazilas at 5:51 PM 0 comments
Yessss.. Thanx soo much buat Mr hubby sbb da blikan ni.. Lama sgt da nk ade laptop sendiri.. Ma sukeeeee sayang .. Thx soo much.. (alamak.. Gambar x cantik.. Dlm kegelapan ni.. Hihihi.. ) tp.. Dapat ke makcik kecik tu.. Die je lebih.. X pe., ma bg,. Guna elok2 ok sayang.. X tau.. Tanye Mama.. Nnt Mama ajar k..

Thursday, November 3, 2011

Pregnant kah?

Posted by itawazilas at 10:56 PM 0 comments
 urine infection.. X tahan sgt.. Mcm x sempat nk g tandas.. Pastu x byk lak membuang... Sakettt to'k...

 loya.. Tapi x de lak rase nak muntah ker ape..

 pinggang sakit sikit.. Breast pun sakit sikit jer.. Hmmm

 dizzy.. Kadang2 jer

Nnt sambung lagi.. O yer.. X check UPT lagi .. Takut wooo...

Wednesday, October 5, 2011

TAMAN TEMA MIMALAND

Posted by itawazilas at 2:31 PM 0 comments
Taman rekreasi yang terkenal pada era 1980-an iaitu Mimaland mula dibina dalam tahun 1971. Nama Mimaland yang agak unik itu sebenarnya adalah singkatan daripada gabungan perkataan Malaysia In Miniature Land. Ia dibina di sebuah kawasan berbukit seluas 300 ekar di Ulu Gombak tidak jauh dari Kuala Lumpur. Pembinaan Mimaland dibuat dalam beberapa fasa dan dibuka secara berperingkat.

Fasa pertama Mimaland yang siap dalam tahun 1970-an mengandungi 24 buah motel dan 5 buah chalet serta sebuah kolam renang. Antara tarikan utama Mimaland pada peringkat awalnya ialah 'taman haiwan prasejarah' yang mengandungi binaan model-model dinosaur bersaiz besar yang begitu mengagumkan para pengunjung ketika itu. Beberapa buah filem tempatan pernah membuat penggambaran di situ.

Pada 1984 Mimaland memperkenalkan pula satu lagi tarikan terbarunya iaitu kolam renang yang dikatakan terbesar di Asia Tenggara, dan semestinya papan luncur air gergasi yang sangat tinggi yang begitu digemari oleh ramai pengunjung. Selain itu Mimaland juga mempunyai beberapa lagi bahagian lain, antaranya ialah sebuah tasik untuk aktiviti bersampan dan memancing, kawasan 'giant maze', serta kawasan untuk merentas rimba.

Setelah bertahun-tahun Mimaland menceriakan hidup ramai orang, sesuatu yang tidak diingini berlaku juga. Satu kemalangan telah terjadi di kawasan papan luncur air gergasi Mimaland pada Januari 1993 yang menyebabkan kematian seorang warganegara Singapura berusia 27 tahun. Kejadian malang itu mengejutkan orang ramai hingga memaksa pihak Mimaland menutup sementara kawasan yang terlibat iaitu kolam renang dan papan luncurnya bagi dilakukan kerja-kerja penambahbaikan. Pada Mei 1994 pula, berlaku kerosakan pada dinding kolam renang yang sama yang berpunca daripada kejadian kecil tanah runtuh hingga menyebabkan air lumpur memasuki kolam renang tersebut. Sekali lagi, kawasan tersebut ditutup kepada orang ramai.

Pihak pengurusan Mimaland kemudiannya telah diseret ke mahkamah oleh beberapa pihak termasuk agensi kerajaan di atas beberapa dakwaan kesalahan, antaranya ialah kelemahan dalam kawalan keselamatan, serta menjadi punca kepada beberapa masalah alam sekitar. Sepanjang pendakwaan kes tersebut pihak mahkamah telah menghalang Mimaland daripada meneruskan operasinya. Akibat tidak dapat lagi bertahan tanpa beroperasi, Mimaland akhirnya terpaksa menutup terus pintunya buat selama-lamanya pada 1994.


1980 - Filem Tuan Besar, antara filem tempatan terawal yang membuat penggambaran di Mimaland. Kelihatan pintu gerbang Mimaland dengan logo Bunga Raya, dan adegan pelakon Rahim Jailani dan Fauziah Ahmad Daud sedang melawat taman haiwan prasejarah. Juga kelihatan tasik tempat Azroy dan Suzana bersampan dalam filem Gila-Gila Remaja enam tahun kemudian. 

1983 - Filem Mekanik, dimulakan dengan ucapan terima kasih kepada Mimaland. Taman haiwan prasejarah sekali lagi menjadi lokasi pilihan, kali ini untuk menggambarkan babak fantasi zaman batu lakonan Azmil Mustapha dan Julie Faridah (yang kelihatan di situ sedang membasuh buah betiknya sambil ditemani oleh dinosaur yang jinak) 

1986 - Filem Gila-Gila Remaja mempunyai banyak dialog kegemaran ramai, antaranya ialah: "Esok jangan lupa, Mimaland!" yang diucapkan oleh pelakon Faizal Hussein. Lokasi tasik menjadi pilihan untuk babak lagu selingan, dan selepas itu Azroy dan Suzana singgah minum di restoran tepi tasik. Kelihatan pekerja di tempat sewa sampan itu memakai t-shirt seragam yang bertulis Mimaland. 

1987 - Filem Tempo '88 memilih lokasi penting di Mimaland iaitu kawasan kolam renang terbesar di Asia Tenggara dan papan luncur air gergasi yang menjadi punca berakhirnya era Mimaland enam tahun kemudian. Dua orang pelakon tidak terkenal berlegar-legar di situ dalam sebuah babak mengarut yang diakhiri dengan aksi tipikal, iaitu seseorang perlu jatuh ke dalam kolam renang, dan semestinya orang yang ingin menolongnya juga akan terjatuh sama. Sangat filem Melayu 80-an.  





Mimaland dulu - dulu...






 Mimaland Sekarang...

Kini ia lebih terkenal sebagai kawasan bagi mereka yang sukakan dunia seram, misteri dan paranormal. Dalam temubual dengan penduduk berdekatan ada yang pernah ternampak Pak Belang di situ.  Kesan peninggalan Mimaland masih wujud hingga kini.











 

Sunday, October 2, 2011

Pulau perhentian

Posted by itawazilas at 9:32 AM 0 comments
Yeah.. I m here.. 1st time menjejak kaki ke pulau perhentian .. Cantekkkkk sgt.. Air laut yg jernih.. Pasir putih.. Best.. Best.. Kol 10 td dok lepak bwh pokok nyok... Pastu g snorkel .. 1st time gak ni.. Nnt upload gambar2. Wat a nice place..

Saturday, September 24, 2011

iQuickDof

Posted by itawazilas at 12:06 PM 0 comments
Aku baru dptkan Application ni.. Sgt2 like...! Kualiti tip top sgt mcm camera dslr.. Dgn bokehnye.. Waj.. Sgt2 berhasil.. Meh tgk hasil nye..

Thursday, September 22, 2011

The Net

Posted by itawazilas at 3:08 PM 0 comments
THE NET.... (1995)

Sgt suka citer ni.. masa ni .. baru2 naik la internet2 ni.. so citer ni pasal godam2 sistem komputer.. 
citer ni lakonan Sandra Bullock as Angela Bennet.. die ni seorang juru analisis sistem (mcm my oldest sister) Mama suka citer ni sbb mama pun minat dgn komputer.. tp sbb belajar malas.. tak dpt belajar tinggi.. huhuh.. ni ada sipnosis nye.. leh baca... ada la trailer skali.. meh tgk.. nk tgk smpai abis.. cari la kat utube ek... 
 



Angela Bennett's a software engineer type who works from home and has few friends outside of cyberspace. Taking her first vacation in years she becomes embroiled in a web (sic) of computer espionage. Written by Rob Hartill
 
Angela Bennett lives the life of a computer geek: she works from home as a contract employee of Cathedral Software as a software analyst, lives a reclusive life on her computer and as such has few friends or acquaintances who even know what she looks like. Even her mother, who has Alzheimer's, no longer recognizes her. Cathedral's fortunes in the computer software world are increasing with what looks to be the universally used Gatekeeper security program, which they developed. During a period when Angela is dealing with what looks to be a virus in one of Cathedral's new games, she takes a vacation to Mexico. There, she meets the suave Jack Devlin, the two who begin a romance. But Jack is not all he seems as he tries to kill her, apparently having something to do with the work issue she is facing. Angela manages to escape from Jack, but hits larger issues when slowly she realizes that Jack and the group to which he is tied, who she eventually learns are called the Praetorians, have stolen her identity, and provided her a new identity with a criminal history. As Angela tries to find anyone who can vouch for her assertion of who she really is (with most in authority not believing her story since their computer systems are protected by the fail-safe Gatekeeper program), she tries to elude Jack while trying, mostly via computer, to figure out who he is, why he is trying to kill her, and how to get her identity back. Written by Huggo
Angela Bennett is a computer expert. This young and beautiful analyst is never far from a computer and modem. The only activity she has outside of computers is visiting her mother. A friend, whom she's only spoken to over the net and phone, Dale Hessman, sent her a program with a weird glitch for her to de-bug. That night, he left to meet her and was killed in a plane crash. Angela discovers secret information on the disk she has received only hours before she leaves for vacation. Her life then turns into a nightmare, her records are erased from existence and she is given a new identity, one with a police record. She struggles to find out why this has happened and who has it in for her

Wednesday, September 21, 2011

I love U

Posted by itawazilas at 3:55 PM 0 comments
tengah2 bawak kete.. kuar pulak lagu tiga kata cinta... lagu KRU lah.. ada 1 ayat tu.. wo ai ni.. tp.. zuyyin lak dengar wo aning.. aning tu kucing tokmak die yg warna kuning.. so sejak dari pada tu.. die pun mula la suka lagu tu.. die cakap.. "mama.. nnk cari lagu wo aning yer" heheh.. yer la anak mama... so.. meh kita dengar sama2 lagu ni...

English = I love you
Afrikaans = Ek het jou lief
Albanian = Te dua
Arabic = Ana behibak (to male)
Arabic = Ana behibek (to female)
Armenian = Yes kez sirumen
Bambara = M'bi fe
Bangla = Aamee tuma ke bhalo aashi
Belarusian = Ya tabe kahayu
Bisaya = Nahigugma ako kanimo
Bulgarian = Obicham te
Cambodian = Soro lahn nhee ah
Cantonese Chinese = Ngo oiy ney a
Catalan = T'estimo
Cheyenne = Ne mohotatse
Chichewa = Ndimakukonda
Corsican = Ti tengu caru (to male)
Creol = Mi aime jou
Croatian = Volim te
Czech = Miluji te
Danish = Jeg Elsker Dig
Dutch = Ik hou van jou
Esperanto = Mi amas vin
Estonian = Ma armastan sind
Ethiopian = Afgreki'
Faroese = Eg elski teg
Farsi = Doset daram
Filipi no = Mahal kita
Finnish = Mina rakastan sinua
French = Je t'aime, Je t'adore
Gaelic = Ta gra agam ort
Georgian = Mikvarhar
German = Ich liebe dich
Greek = S'agapo
Gujarati = Hoo thunay prem karoo choo
Hiligaynon = Palangga ko ikaw
Hawaiian = Aloha wau ia oi
Hebrew = Ani ohev otah (to female)
Hebrew = Ani ohev et otha (to male)
Hiligaynon = Guina higugma ko ikaw
Hindi = Hum Tumhe Pyar Karte hae
Hmong = Kuv hlub koj
Hopi = Nu' umi unangwa'ta
Hungarian = Szeretlek
Icelandic = Eg elska tig
Ilonggo = Palangga ko ikaw
Indonesian = Saya cinta padamu
Inuit = Negligevapse
Irish = Taim i' ngra leat
Italian = Ti amo
Japanese = Aishiteru
Kannada = Naanu ninna preetisuttene
Kapampangan = Kaluguran daka
Kiswahili = Nakupenda
Konkani = Tu magel moga cho
Korean = Sarang Heyo
Latin = Te amo
Latvian = Es tevi miilu
Lebanese = Bahibak
Lithuanian = Tave myliu
Malay = Saya cintakan mu / Aku ci nta padamu
Malayalam = Njan Ninne Premikunnu
Mandarin Chinese = Wo ai ni
Marathi = Me tula prem karto
Mohawk = Kanbhik
Moroccan = Ana moajaba bik
Nahuatl = Ni mits neki
Navaho = Ayor anosh'ni
Norwegian = Jeg Elsker Deg
Pandacan = Syota na kita!!
Pangasinan = Inaru Taka
Papiamento = Mi ta stimabo
Persian = Doo-set daaram
Pig Latin = Iay ovlay ouyay
Polish = Kocham Ciebie
Portuguese = Eu te amo
Romanian = Te ubesk
Russian = Ya tebya liubliu
Scot Gaelic = Tha gra\dh agam ort
Serbian = Volim te
Setswana = Ke a go rata
Sindhi = Maa tokhe pyar kendo ahyan
Sioux = Techihhila
Slovak = Lu`bim ta
Slovenian = Ljubim te
Spanish = Te quiero / Te amo
Swahili = Ninapenda wewe
Swedish = Jag alskar dig
Swiss-German = Ich lieb Di
Tagalog = Mahal kita
Taiwanese = Wa ga ei li
Tahitian = Ua Here Vau Ia Oe
Tamil = Nan unnai kathalikaraen
Telugu = Nenu ninnu premistunnanu
Thai = Chan rak khun (to male)
Thai = Phom rak khun (to female)
Turkish = Seni Seviyorum
Ukrainian = Ya tebe kahayu
Urdu = mai aap say pyaar karta hoo
Vietnamese = Anh ye^u em (to female)
Vietnamese = Em ye^u anh (to male)
Welsh = 'Rwy'n dy garu
Yiddish = Ikh hob dikh
Yoruba = Mo ni fe
Dusun = Muhang oku dia
Iban = Aku sayau ke nuan.
Kenyah = Ake' kelo' iko'
Kayan = Akui nyalam ika'
Bidayuh = Aku nyalau amu
Kadazan = guminavo zou diau
Lundayeh = uih mawa nemuh
Bisaya = aku suka ikau

Tuesday, September 20, 2011

Tanggung kerja..

Posted by itawazilas at 3:51 PM 0 comments
Ok.. This is ma 1st n3 guna blog app from ma iPhone. Cun she.. Senang jer.. I like...!

Hmm dpt Surat tanggung kerja org bersalin.. Tp ade masalah disebalik masalah ni.. Kita tgk je nnt..

i want to B a blogger

Posted by itawazilas at 3:21 PM 0 comments
Taraaa....
ok.. ni ha.. saya punya new blog.. skarang nak kurang kan la berFB..
so harap jadi blogger tak jadi masalah..

ok baru nak start ni..  
 

»Dateen Sewri« Template by Ipietoon Blogger Template | Gadget Review