Tuesday, October 28, 2014

Shopping Tudung kat Malaysian Vendor Festival PICC

Posted by itawazilas at 3:27 PM 0 comments
Assalamualaikum.... 
salam tengahari Selasa... kuikuikui,... hari ni aku br masuk kerja... 
semalam aku dapat MC dari Hospital Putrajaya..
terpaksa follow-up treatment aku... waaaaaaa... 
nak tau pasal ape?? nnt2 la aku cerita.. panjang lebar sangat cerita nya.. huhuhuh... 

banyak sangat aku nak bercerita.. antaranya tentang Malaysian Vendor Festival yang berlangsung selama 3 hari di PICC baru2 ni..iaitu bermula 24hb Oktober 2014 - 26hb Oktober 2014 sempena sambutan Maal Hijrah.

Hari pertama berlangsung.. iaitu Hari Jumaat tu.. aku tengok kat FB.. berduyun2 orang pergi utk rembat tudung Aidijuma yg latest...
kejadian ni masa hari jumaat... berduyun2 dok borong stok latest aidijuma yang latest... 
antaranya eifel ribbon, owl, cupcake, splash, geo blue dan mcm2 lagi lah... yang dok bersila tu tengah Quality Check.. kot ada yg rejek.. kannnn... adoii... sian tau org tak dpt beli... 
cik kak.. tinggal la saya sikit.. huhuhuhu.. 

aku tak pergi hari jumaat tu... ikutkan hati rasa nk gi jerk.. nak amik time off.. huhuh... laki aku pun tanye nape tak gi jerk.. nnt tak dapat rembat stok yg latest... huhuhu tu la sayang... nyesal tau... laki aku ajak g malam tu gak... tapi aku kata.. malas la.. sbb hujan.. nak siap2 lagi.. kannn... malas malas.. hehehe... so aku kata nak gi sabtu jer.... laki aku spoting ngat.. die kata kol 10 kita g.. hahahah... 

Ok.. esoknya... aku g la.. ke PICC tu.. pusing2 jalan2... adoi.. manyak nyeee tudung... shawl.. mcm2 jenis.. mcm2 style.. gile kottt... aku rasa kat 100 booth kot.. lama gak aku bertapa dlm tu.. heheh... aku jumpa felicia yap.. mila jirin... 
tadaaaaaa... hehehe... 
(aku pakai Aidijuma fall )
tetiba lakk.. kannn... ramai kata aku dgn mila cam adik beradik... hahah.. 
tang mana sama aku pun x tau.. hahahah..
tahi lalat kat bwh mata kottttttt.... 
hahhaha choiiii je kann.... 
ada kata i macam neelopah... wahhhh gitu kannnn... sbb ape.. 
sbb tahilalat bawah mata gakk.. . kekekke.. ok.. back to topik.. melalut lak... kekekkeke...
nak tau tak hasil tangkapan aku hari tu... hahahha.... aku amik 4 lai Aidijuma... 2 lai bawal ruffle from BenangHijau.. huhuh.. sikit je kannnn... nnt la snap pic.. sbb lupa lakkk... huhuhu...
tapi still x puas ati gak sbb tak dpt Eiffel ribbon... huhuhuh.... 
balik dari PICC.. aku g umah mak... laki aku suh wat ketupat sotong.. huhuhu... lebih 10 ekor gak aku  menyotong... kekekke...resipi.. ? amik resipi ketupat sotong KAT SINI hikhikhik...
sambil2 makan2 lepak2 dgn kakak aku.. abg aku.. ipar aku.. aku citer la pasal aku g soping kat PICC.. diorang pun kata nak g gak ahad nya... bincanng2.. aku angkut anak buah aku lagi 2 org.. so mak bapak diorang akan gi gak kat PICC kannnn... hehheheh

keesokkan hari nya... 
sebelum gi PICC.. bebudak ni bangun pagi minta aku wat carbonara..  umakkkaiii... sib baik ada barang nak wat.. hahaha...
sambil layan tv.. sambil makan carbonara.... kamoo org dera mamacu ok...

kakak aku yang sampai dulu kat picc... awal tu.. kol 10 lebih da smpai .. smangat memborong tuuu kuattt hahahah... kol 12 lebih da setel.. fuyyooo.. dasat kakak aku nih...

tengok hasil tangkapan dia.. tu tak abis lagi.. tgh call kakak aku lagi 1 utk bli soft awning 10 lai.. hahaha.. amikkkkk.... 

aku sampai dalam kol 1 lebih.. pas zohor je aku gerak.. laki aku tercinta tak ikot sbb dia g tgk MotoGP kat Sepang... huhu... sesampai je aku d sana.. budak2 tu minta nak main bubble..
huhuhuhu
tgk la gelagat anak buah aku nih... bape kali refill dah sabun2 tu.. waaaaaaaaaaaa....
habis je sabun.. nak conteng muka lakkkk... sabooo je la... huhuhuh
aku pakai Aidijuma Purple tulip... sweet kan... 
gila.. banyak dah tudung kaler pepel... bluerkk...
aku letak je budak2 ni kat sini.. pastu aku ikut kakak aku dgn kakak ipar aku g jalan2 soping... abg aku dgn abg ipar aku tah mana tah.. hahahha... jap jumpa.. jap x jumpa... 
kakak aku mmg suka pakai bawal.. mcm aku.. kakak ipar aku lak mmg layan shawl aje.... mmg aku racun diorang abis2.. hahaha...
ni kat booth Qyra Hijab
fav aku gak ni.. penah beli 1 soft Awning.. 1 Awning.. mmg sedap pakai nye.. huhuh.. tapi aku tak beli la... sbb aku prefer bawal lagi kannnn... tapi aku sempat gak rembat 1 lagi shawl instant.. heheh.. senang kot.. sarung... pusing dan siap.. hehehhe...

lepas abis pusing 1 tempat tu.. kitorang lepak2 jap.. sambil plan nak g ane lak.. kiranya semua adik beradik aku ada la... kecuali laki aku je takda.. huhuhuh... pastu kakak aku ajak p layan cendol dgn rojak lak kat Equine... last minit tukar plan.. kitorang lepak mamak.. kat Putrawalk... syok lak lepak mamak dgn adik beradik ni..chit chat2.. pot pet pot pet... sampai hujan lebat.. sampai hujan berenti gitu.. kakakakkaka....
I LOVE MY SIBLINGS!!!!
Sekian


Tuesday, October 21, 2014

Realiti Perkahwinan

Posted by itawazilas at 9:30 AM 0 comments
holaaaaaaaaaa.... korank... aku nak kongsi sesuatu ni dgn korank... cer baca kat bawah ni....
tapi sebelum tu.. nak bgtau.. tak la semua pernikahan macam tu... even aku da kawin dgn hubby aku 11 tahun ... tp weols ttp panggil sayang... SAYANG ok..bukan syg... bagi aku.. syg tak ikhlas je.. so utk menunjukkan kan sayang aku sepenuh hati aku pada hubby aku.. tetiba je weols panggil sayang.. sehingga ke hari ini... SAYANG.. itu lah sayangggggggggg...
yang kaler merah dibawah tu...  adalah aku dan sayang aku... hehhe

Realiti Pernikahan...
Sebelum Tido:
6 minggu: selamat tido sayaaang, mimpi indah2 ya, mmmuach.
6 bulan: tolong matikan lampu tu, silau aah.
6 tahun : Sana sikit lah... tido kalau tak mengepit tak bole ker???!

10 tahun : sayang... pusing la sini... hihihi..

Adegan atas katil:
6 minggu : sayang malam niee kita tidur cepat ek
6 bulan: u tidur lah dulu……I nak tgk tv niee
6 tahun : Sana sikit …. Cuba jgn merayab tangan tu…..tidur jee lah
10 tahun : sayang... nak tidur atas lengan sayang..


Pakai Toilet:
6 minggu: tak apa, u masuk ler dulu, i tak kisaaahhhh
6 bulan: masih lama lagi ke nih?
6 tahun: brug! brug! brug!(suara pintu digegar), kalau nak bertapa pi lah gunung ledang sana !!

10 tahun : sayang, sayang mandi dulu... biar papa gosok baju dulu ok..

Balas SMS:
6 minggu: iye sayang, jap lagi i sampai rumah, sayang, i belikan murtabak favourite u ye sayang..
6 bulan:trafik jam aah
6 tahun:k..
10 tahun : ok sayang, u take care ok...

Dating process:
6 minggu : I love U, I love U, I love U.
6 bulan : Of course I love U.
6 tahun : Iyalah!! kalau i tak cintakan u, buat apa i nikah ngan u??
10 tahun : I love u so much sayang.. dunia dan akhirat..

Pulang Keje:
6 minggu : Sayaaang, i dah balik nih...
6 bulan : I'm BACK!!
6 tahun : Masak apa hari ini??
10 tahun : Sayangg.. wat pe tu...


Hadiah (ulang tahun):
6 minggu : Sayang, i harap u suka cincin yang i beli untuk u ni
6 bulan : I beli lukisan, nampak sesuai dengan suasana ruang tengah
6 tahun : Nih duit, u beli sendiri lah apa yg u nak..

10 tahun : Sayang... papa igt nak bli kan Galaxy S5 nak x?

Telefon:
6 minggu : Baby, ada yang ingin berbual ngan u di telefon nih
6 bulan : Eh...your call...
6 tahun : WOOIII TELFON BUNYI TUUUHHH.... ANGKAT AAAAAHHH!!!
10 tahun : Sayang.. ada incoming call ni.. nak angkat ke?? 

Masakan:
6 minggu: Wah, tak sangka i, pandai u masak. rasa pun sedapppppp...!!!
6 bulan: Kita makan apa malam ini??
6 tahun: HAH!! LAUK INI LAGI?
10 tahun : Sedap la sayang... nnt masak lagi cam ni eh...


Memaafkan:
6 minggu: Sudahlah, tak apa, dah pecah pun, nanti kita beli lagi yang lain,ye
6 bulan: Hati-hati! Nanti jatuh tuh.
6 tahun: Orang dah bilang berkali2 pun tak paham2!!
10 tahun : Tak pe la sayang... nanti kita beli baru...

Baju baru:
6 minggu: Aduh sayang, u seperti bidadari dengan dress tu
6 bulan: Lah.. beli baju baru lagi?
6 tahun: AH BERAPA RIBU HABIS BELI BAJU TU???
10 tahun : Sayang... nak tak baju tu?? cantik tu.. beli laa.. nak??

Merancangkan Holiday:
6 minggu: Macam mana kalau kita jalan-jalan ke Amerika atau ke tempat yg u nak, honey?
6 bulan: Kita ke Bukit Bintang aje ler ....senang sikit tak perlu naik flight...
6 tahun: JALAN-JALAN?? DUDUK RUMAH AJE TAK BOLEH KE? BUANG DUIT JER!
10 tahun : sayangg.. papa igt nak g holiday kat Pulau Perhentian la hujung bulan ni..

Tonton TV:
6 minggu: Baby, kita nak tengok cite apa malam ini ?
6 bulan : Sekejap eh, citer bagus ah.
6 tahun: JANGAN TUKAR2 CHANNEL BOLE TAK!!
10 tahun : Sayang.. tengok je la citer tu... papa leh record...  (hahah tq astro)

 banyak lagi reality2 perkahwinan yang kita tak sedar sedikit sebanyak membuatkan kita bahagia dalam perkahwinan... segala permasalahan rumah tangga berlaku ada hikmahnya... aku pun banyak belajar dari kesilapan aku dulu... sekarang baru aku sedar.. 
sesungguhnya perancangan ALLAH maha hebat.. kini kehidupan aku semakin manis.. 
Dan hubby ku sentiasa mengambil berat pasal aku... 
terima kasih sayang... 


syukur ALLAH..
ALHAMDULILLAH

Monday, October 20, 2014

Obses / taksub dengan cinta

Posted by itawazilas at 12:27 PM 0 comments
Assalamualaikum... 
hari ini tak bape sihat laaa.. selsema jerk.. huhuhu.. jangkit dengan hubby kot nih.. hehehhe... 

bila keje da setel.. surf2 internet.. baca blog2 yang ada 1001 kisah kehidupan manusia.. macam2.. hehehe.. tertarik pula dengan 1 n3 yang memang berkait rapat dengan kehidupan manusia sekarang... so aku nak berkongsi dengan korang... iaitu kisah yang terlalu taksub dengan cinta... 

aku copy paste je dari blog tersebut...

CINTA.. Hari-hari dengar dan lihat perkara berkaitan dengan cinta. Buka radio, lagu cinta berkumandang. Buka tv, drama cinta dihidangkan. Tengok filem, adegan cinta diselitkan. Log in facebook, terbaca status cinta. Buka blog, baca entry pasal cinta. Sana sini cinta. Semua nak berjiwang karat.

Jiwa kita telah dijajah dengan semangat cinta yang tinggi. Lagu yang berada di top chart, lagu cinta. Drama yang dapat rating tinggi, drama cinta. Status facebook yang paling banyak dapat like, status cinta. Blog yang paling dapat sambutan, blog cinta. Kartun atau lukisan yang paling ramai share pun, pasal cinta jugak. Dunia ini penuh dengan manusia yang taksub dengan cinta. Sweet la konon.

Rasa cinta tak salah kerana cinta itu fitrah. Yang salah jika terlalu obses dengan cinta. Perasaan cinta yang mendalam menyebabkan seseorang itu menjadi taksub. Yang membuatkan seseorang itu hanyut dalam fikiran dan perasaan. Taksub dengan seseorang kerana cinta akan menyebabkan hatinya mati. Membuatkan seseorang itu hilang pertimbangan dan kewarasan akal fikiran.

Cinta buat kau jadi gila. Tergila-gilakannya. Gila bayang, gila talak, gila seks, gila babi. Bila dah jadi gila sebab cinta, ramai gadis hilang dara, janin digugurkan, bayi lahir tanpa bapa. Banyak kes bunuh diri kerana putus cinta. Mangsa pukul sebab cinta. Jeling awek kau pun sampai kena belasah. Semua itu kerana terlalu taksub dengan cinta hingga sanggup menyuburkan cinta dengan perbuatan haram. Lautan api sanggup direnangi konon. Berenanglah kau nanti di lautan neraka.

Nasi lemak buah bidara. Sayang selasih hamba lurutkan. Tinggal emak tinggal saudara. Kerana kasih hamba turutkan? Pantun pun dah jadi gila. Kerana cinta, ibu bapa jatuh nombor dua. Sanak saudara dan keluarga terabai. Kau sanggup kahwin lari. Kau sanggup kahwin tanpa restu ibu bapa. Rela menconteng arang di muka insan yang menjaga kau sejak kecil bagai menatang minyak yang penuh. Natang sungguh!

Kerana cinta, wujudnya pengorbanan tak masuk akal. Menabur janji kosong nak sehidup semati. Jika dengan mu kabur, ku tak mahu yang jelas? Jika denganmu hanyut, biarlah aku lemas?  Memang ada beza pengorbanan dan kebodohan. Kau sanggup buat benda bodoh sebab nak mengejar cinta teragung? Teragung la sangat. Adalah lebih bagus kau berkorban demi cinta kau terhadap agama demi mengejar cinta hakiki terhadap Yang Maha Agung. Tak payah nak Romeo & Juliet sangat.


Cinta bukanlah sesuatu yang keji. Kerana kekotoran dan kesuciannya bergantung kepada kita. Jika kita mengarahkan cinta kita berlandaskan hawa nafsu semata–mata, maka terbitlah cinta yang kotor dan haram. Jika kita mengarah cinta itu kepada kebaikan, maka terbitlah cinta yang suci dan halal. Rasa cinta itu indah. Tetapi lebih indah dengan ikatan pernikahan.

 Cinta sesama manusia tidak akan kekal. Cinta sejati hanya untuk Allah. Terlalu obses kepada cinta manusia akan membuatkan kita lupa padaNya. Lupa pada perkara yang dibenar dan tidak dibenarkan. Malahan bukan setakat lupa pada Allah. Dengan rakan-rakan pun kita lupa.

aku nak tambah sikit... 
dengan cinta  gak.. ramai anak2 gadis yang terlalu taksub ni buat boyfriend dia mcm laki dia... 
setuju x?? Jangan terlalu taksub dengan cinta dan menjadi hamba cinta.. Cinta bukan segalanya dalam kehidupan kita.. Jangan lupa kita ada tanggungjawab yang lain selain dari cinta nafsu.. Berubahlah demi harga diri dan maruah 


sekian................



 



Friday, October 17, 2014

Accept me for who I am today..

Posted by itawazilas at 4:34 PM 0 comments
Salam Jumaat Salam penuh barokah semua... 

terima kasih sbb sudi singgah blog ni lagi... 
hari ini nak bercerita tentang perasaan pulak... first at all.. kita sebagai manusia pasti ada masa lalu.. semua orang pasti akan lalui,, kesalahan masa silam juga merupakan mimpi ngeri yang sering menjadi igauan. Tetapi kesalahan itu dapat ditebus dengan keampunan dan bertaubat bersungguh pada ALLAH. Kisah lalu tak perlu diungkit.. setiap kali teringat.. ungkapkan Astaghfirullahal azim.. semoga ALLAH mengampunkan dosa2 kita. pasti tenang kembali.. ALHAMDULILLAH... 

pernah tak dengar kata2 kat bawah ni... 

"Hek eleh... ko tak payah bajet bagus.. bajet suci bagai... Macamlah kau tu bagus sangat Macamlah aku tak kenal perangai kau tu macam mana sebelum ni. (tau sendiri ke atau org bgtau). Tak payah nak cari salah aku la.. malu sikit dengan perangai lama ko tu...  Pergi mampus lah woi! lembab"  

"ko jangan sibuk hal aku boleh x? ko jaga hal kau sudah lah.. ko rasa kau buat tu betul ker?? ko tak pk apa yang kau buat dulu....?"
bla bla bla bla...

Fuh!! Kalau jenis orang macam ni... memang pantang ditegur. ego... sombong..  Habis disumpah seranahnya kita. Di salahkan kita balik.. Dikaji-selidik pula kesalahan kita dan mengungkit kisah-kisah silam sebelum ini. Mungkin orang itu merasakan yang memberikan nasihat itu tidak layak untuk menasihat dirinya. Namun.. apabila ditegur secara elok pun tak berkesan.. apa tah lagi secara berkias atau perli... langsung tak nampak kesalahan yang dah memang jelas dimata. 

Dalam Islam, jika kita melihat seseorang melakukan maksiat, wajib untuk kita menegurnya walaupun kita masih melakukan dosa kerana setiap Muslim itu adalah pendakwah. Kita juga bukannya maksum seperti Rasulullah SAW. Setiap manusia pernah melakukan kesilapan. Kenapa mahu diungkit sejarah hitam seseorang yang sudah insaf? Dia memberi nasihat mungkin kerana tidak mahu kesilapan tersebut diulangi insan lain. Dan perlu tunggu jadi ustaz baru hendak memberi nasihat ke?? dah rosak baru menyesal tak sudah. Boleh pula berbangga pula dengan gambar berpegang2an tangan... berpelukan... tambahan pula dengan status2 yang memuja2 kekasih hati.. merindui separuh mati. aduhhh.. rosak sungguh budak2 zaman sekarang.

“Sesungguhnya apabila aku menasihati kamu, bukanlah bererti akulah yang terbaik dalam kalangan kamu, bukan juga yang paling soleh dalam kalangan kamu, kerana aku juga pernah melampaui batas untuk diri sendiri. Seandainya seseorang itu hanya dapat menyampaikan dakwah apabila dia sempurna, nescaya tidak akan ada pendakwah. Maka sedikitlah orang yang memberi peringatan” . (Imam Hasan Al-Basri)

Apa yang aku sampaikan ni... sambil aku cuba memperbaiki diri ini, sambil itu juga aku menyeru orang lain turut berubah bersama dan sama-sama buat kebaikan. Takkan nak masuk syurga sorang-sorang kottt? kannn... bagi nasihat.. tegur.. bagi hint untuk jalan penyelesaian.. berkias.. tak juga sedar2 diri... masih ego dan mengungkit kesalahan orang lain. Manusia tak sempurna. Maka sempurnakanlah mereka dengan teguran.

"Barangsiapa yang memberi nasihat dengan memandang dirinya baik, maka dia akan berdiam diri apabila berbuat kesalahan. Dan barangsiapa yang memberi nasihat, kerana apa yang diucapkan adalah kebaikan dari Allah untuk dirinya, maka dia tidak berdiam diri apabila berbuat kesalahan."(Ibnu Athailah-Al Hikam).

Yang dah kene tegur itu, jangan lah nak meroyan.. usahlah melenting. Anda sepatutnya bersyukur kerana Allah telah menghantar seseorang untuk menegur dan memberi peringatan kepada anda daripada terus hanyut ke dalam lautan noda. Amatlah rugi jika seseorang itu tidak mahu menerima teguran kerana dikhuatiri Allah akan terus menggelapkan hatinya yang sudah hampir mati itu... dek cinta yang tak tau penghujungnya...  Nauzubillah...

kesian kan..? bile diberitahu.. seseorang  itu tak de perasaan seperti apa yang yang diperasankan oleh seseorang... hahahah faham x?? tak faham sudeyyyy... tapi kesian kot..

Don't judge me by past... 
I'm not in the past anymore.. 
Accept me for who I am today..


Wednesday, October 15, 2014

Kejohanan FIA FORMULA E E-PRIX 2014

Posted by itawazilas at 4:37 PM 0 comments

Salam Petang Rabu...


hari tu on the way balik keje... pastu lalu la jalan biasa tu.. tengok2.. eh da ada pagar...

pagar ape... alaa.. pagar yang macam kat litar formula 1 tu.. yg bawah batu.. atas pagar tu... so..cepat2 amik hp.. snap from cover camera terhasil la gambar ni...


feeling2 kat litar lumba lak... hahaha... choiiiii...

konon2 tengah race dengan kereta perdana depan laaa... kalo turbo aku dulu.. mampu la kot.. hahahah


sebenarnya.. pagar2 litar ni.. dibuat untuk KEJOHANAN FIA FORMULA E E-PRIX 2014 yg akan diadakan di jalan2 sekitar Presint 2, pada 22 November 2014 nnt... oleh yang demikian.. segala keje2 memasang dan memunggah2 berlangsung dari 20 ogos - 21hb Disember 2014. lama gak tuh...


kesan dari pada tu... banyak lah jalan2 ditutup dan dilencongkan....

gambar di atas adalah laluan2 litar yang akan dilalui oleh kereta formula E E-prix..

manakala gambar di atas adalah lebih jelas utk korang tgk kat mane view plg best...

opis aku kat VIP 2.. heheh.. agak2 leh dpt tiket free x eh?? heheh.. tak pun leh tgk free je.. tgk dari opis.. hehehhe...


tiket?? harga tiket utk Formula E-E prix ni...

hmmmm.... rasa2nya mampu kat tiket biasa je.. hehhe.. tp kalau dpt tiket free... nak dok kat VIP2 pun jadi ler... huhuhu

All Tickets  Price (MYR)
General Admission 50
VIP Wawasan Grandstand 365
VIP Perdana Grandstand 365
VIP Premium Grandstand 715



eh.. korang tau ke amende E E-prix tu?? aku pun x tau.. tapi hasil dari pakcik google...

lebih kurang F1 laaa...

apa yang membeza kan nya?? beso lagi F1 kottt...

sooo..sama2 la kita nnt kan ok....




MOTIF BUAT KAT PUTRAJAYA PRESINT 2???

lu pk la sendiri..... hukhukhuk

OK... update sikit pasal event ni...
19.11.2014 

hari ini da start jalan tutup.. sana sini... jalan 3 lane.. jadi 1 lane... sadisss kan... huhuh
hari ni pun aku da lewat masuk... 8.06 pagi.. terpaksa pusing jauh... huhuhuh...

pastu ada plak papan tanda kene park jauh lak... aduhhh...
 takkan nak park n ride kot.. waaaaa
cer zoom... ape katanya... huhuhuuh.. oh formula E....


1 lane je tinggal... camnooo jammed!!

Gentleman... start your engine...
toink toink toink tinggg...

 ok... ni pandangan dari opis aku... cun x view... hahahah.. tu tpt VVIP kot... betul2 depan MOF...mcm permenant je bangunan tu kan.. hukhukhuk.. aduhaiii...

ok.. ni lak seat yang cam takde bumbung jer... aku rasa nak dok seat ni ... kene bayo tiket yg RM300++ kot...

ok... nnt saya update lagi hari kejadian ok... tq 

Tuesday, October 14, 2014

Walaupun kita menang, kita tetap kalah

Posted by itawazilas at 10:59 AM 0 comments
Assalamualaikum... 

Salam Selasa... huhuh macam pelik bunyi tu... 
hari ini ada terima quote dari pada group opis aku... from encik Rahman... 
macam best je quote tu.. so aku rasa macam nak share je dengan semua orang... 
rasanya memang ada yang tersentap la.. termasuk diri aku... kuikuikui

meh kita baca sama2...

bila kita bergaduh dengan seseorang.. kita pasti nak menang kan... kita aja la yang betul.. 
pernah tak kita terpikir natijahnya terhadap perhubungan antara satu sama lain...
semua akan berkurangan... akan hilang.. rosak.. renggang.. 

lepas pada tu... kompem akan menyesal... 
JUSTERU... baik jangan gaduh kan.. kan.. kan.. 
the point is.. SABAR

Friday, October 10, 2014

Aleuto ?

Posted by itawazilas at 5:30 PM 0 comments
Salam koranks...... 

baru2 ni aku ada terjumpa gambar kat bawah ni kat facebook... 
aku terjumpa yg mama dia sebut aleuto tu... 
hahahah... lawak x?? kira advance la mama dia tu kan....


dulu2 kan.. kalau kita perasan la.. ada je perkataan2 
I LOVE U TOO 
jadi i lep u... i lap u.. lebiu.. sekarang ni.. aleuto... 
makin mengarut perkataan2 sekarang ni kann... hahahah
aku pun nak cuba la reply whatsapp aku dengan hubby aku... 
meh la tengok ape hubby aku reply ni...
huhuhuhu...

oh my hubbyyy.... aleuto la sayanggg... leusomac.. hahahah
 hehehe sayang niii... ada ke maksud aleuto tu tuttttt....
agak2 korang ape? hahahhaha

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

WHATTTTT...????

aku pun kompius sebenarnya apa makna aleuto...
ada yang kata i love u tooo.....
ada lak kata aleeeee utooooooooo.. (kepala tutttttt)
hahahhaha... patut la laki aku cam kompius je bila aku kata aleuto.. hahha

nasib korang la sape yang kene aleeutoo tuhh...
mmg aleuto la ayat2 skunk nih....
choiiiiiii!!!!!!!!!!!!!!!!

jangan la jealous... Bersyukurlah..

Posted by itawazilas at 3:19 PM 0 comments

Salam Jumaat uols... 

kata2 hari ini adalah pasal bersyukur.. direct gila la statement aku.. sorry.. aku kan direct...hahah
aku fikir kata2 ni... bukan utk tujukan pada sape2.. tujukan pada diri aku je sebenarnya.. 

iri hati.. tu normal.. perkara biasa yg mmg akan ada pada setiap manusia... PHD la katakan...

sepatutnya tak perlu lah kan... Allah da beri rezeki pada setiap manusia.. 
yg baik.. yg buruk... sikit.. banyak... cantik... hodoh... kaya... miskin... pandai.. bodoh... 

cuba kita tengok balik apa yang kita miliki sekarang... 
fikir balik macam mana kita nak dapatkan apa yang kita miliki...
dengan usaha kita sendiri... tawakal pada Allah..
apa pun yg kita terima dr Allah...
kita harus bersyukur.. dan harus terima dengan redha... 
setiap apa yang kita miliki... pastu ada baik dan buruk..
Allah cipta sesuatu ada hikmah... 
jadi.. 
tak perlulah nak jeles ke.. irihati ke... mungkin kita irihati dengan orang lain.. iri hati dengan kekayaan orang lain.. iri hati dengan kebahagian orang lain... tapi kita tak sedar... pasti ada orang yang iri hati dengan kita.. kebahagiaan kita.. kekayaan kita.. kecantikan kita... 
betul tak... kena fikir tu semua.. 
ok faham???.... tak faham sudeyyy..... hahahahaha

betul tak ??



Thursday, October 9, 2014

Hidup VS Gaya Hidup

Posted by itawazilas at 4:31 PM 0 comments

Salam... Agak2 sentap x dengan kata2 di atas... 
muakakakak...

Aku sure lah.. semua orang pasti akan tersentap.. bukan sentap terus nak mengajuk bagai.. masuk aku terasa dengan ayat2 tu.. cam aku.. mmg la.. ni pun lebih kurang peribahasa
Biar Papa Asal Bergaya

bila ada kata2 macam ni.. buat aku beringat laa.. sebab time ada duit.. semua kehendak aku nak.. contohnya kalau aku shopping online.. asik2 baju.. tudung.. macam2 ... adaa je nak beli.. dapat duit 10 ribu sebulan pun.. kalau nak bergaya.. kalau nak memenuhi kehendak.. memang takkan cukup..

tapi bila kita biasakan diri kita dengan apa yang ada.. sentiasa bersyukur dengan nikmat rezeki yang Allah bagi.. In Shaa Allah.. walaupun sedikit yang kita dapat.. kita tetap teruskan hidup... makan apa yang ada.. guna apa yang boleh digunakan.. 

tapi cam kes aku ni laa kan... duit tak berapa nak banyak... 
nak beli macam2... pakai macam2.. guna macam2
nak gi makan tempat sedap2.. 
nak beli benda2 branded...
nak pakai handphone latest.. 

gaji ciput kottt.. hehehhe
SYUKUR ALHAMDULILLAH
dah rezeki banyak tu.. kita terima je lah.. nama pun keje kerajaan.. kuli plak tu...
kalau keje swasta... banyak kot kalau dibanding kan servis aku selama 15 tahun ni
 
ada rezeki lebih..aku blanja mak ayah.. adik beradik.. family... kawan2..
takde tu.. kita dok senyap la kan... 
nak berhutang tu... takde la.. kalau terdesak tu.. pandai2 la pinjam... pandai2 la bayar..

tapi.. bila dapat sesuatu... adalah satu kepuasan bagi aku!!
bukan selalu punnn... hahahhaha

Wednesday, October 8, 2014

School Holiday Programme at Think Tank Academy

Posted by itawazilas at 5:14 PM 0 comments
Pernah dengar tak Think Tank Academy by Ein-Credible Think
 meh nak pomot.. ni my friend punye bussiness education..  dia wat class utk English shj.. 
sila like page beliau kat sini

cuti sekolah baru2 ni ... aku anta anak aku g School Holiday Program kat sini..tengok bunting kat pagar rumah ni... 
STRICTLY.. ok.. jgn main2... korang zoom la sendiri ape kat bunting tu... heheh
terbaik lah ein... nak kenal x sape kawan aku nih.. nama dia Ein.. kawan skolah aku... 
sekolah menengah kat seri serdang tu.. tp lama sgt2 tak jumpa lepas PMR aku tukar skolah kat Johor.. 

tuuu.. dia yg pakai turban tu.. sweet kan.. comell jek... yg sblh kanan tu... kawan skolah aku gak.. dia pun anta anak dia kat c2 gak.. nama dia Iva Mendes... tu nama FB dia laa.. hehehhe... 

ok..cerita pasal School Holiday Programme ni.. ein wat 2 hari utk 4 jam sehari.. sbb gap selasa tu ada cuti Hari Malaysia... 


aku bawak anak buah aku.. Nissa.. bia zuyyin ada kawan sikit.. baru semangat nak pegi kan.. hantar English class.. nanti da besar.. biar pandai cakap english.. jangan nnt merapu tah ape2.. wat malu je... nnt org tegur.. kalau x tau cakap english.. cakap melayu pun org faham laa.. hehehe.. kalau betul x pe.. yer dak... kekekeke.. 
cam aku.. tak pandai sgt cakap english.. tp kalau org putih tanye tu.. leh la jawab... kalau ckp dgn org melayu.. i ckp melayu lah.. kakakakaka...  opss. lari tajuk.. haahhaha
ini antara pic2 masa 1st day tu... nampak x anak aku dimakeup.. heheh.. dorang jadi detective.. tu kan activities programme tu... hehhe.. terkejut mak tgk anakanda tu.. hahaha

ni plak activities utk hari ke 2
 tengok wajah2 gumbira anak2 tu.. happy kan diorang.. huhuh...



aku mmg bagi 5 star la kat ein.. harap2 bisnes ein maju dan terus maju... semoga dapat menjadi pendidik yang disanjung... walaupun x menjadi guru disekolah.. (skrg guru ni ramai x ikhlas... shame on u la cikgu2 lembu* - harap cikgu2 jgn sentap la dgn statement ni.. statement ni ditujukan kpd cikgu lembu yg terasa je? ada ke??  hahahah... apa2 pun pada rakan2 aku yg bergelar cikgi... teruskan menjadi pendidik yang disanjung... )... aku respect kat ein... 
tak sabar nk tunggu branch kat Putrajaya.. jauh kit nak anta memlm ke rumah ein.. huhuh... 
tq ein.. .




Selamat Hari Raya Aidil Adha

Posted by itawazilas at 12:24 PM 0 comments
Salam Semua... 

hari ni nak upload kisah2 masa Raya Korban hari tu... malam sebelum hari raya tu... ada rombongan yang datang meminang... hahahah... nak minang sapooo... chooiii... rombongan orang datang utk tadbir raya laa... mak wat mehun singapore.. utk jamu tetamu datang... rasanya rumah my parents ni yang ke berapa tah.. rasanya lebih 20 rumah diorang singgah.. meh tgk video ni.. sempat amik sikit je.. tu pun suh anakanda amik.. pastu membebel.. asik kakakkkkk je...  hehehhee
video

Pagi hari raya.. siap2 kan hubby utk g solat raya dulu.. pastu siapkan anak.. aku tkde la wat masak2... sbb mmg nak makan kat rumah mak... dah siap2 baju nak bawak utk malam.. dah cantik2.. kitorang wefie jap.. hahahha...

hihihih... guna batang monopod.. hahahha... weols igt weols 3 org jer ... rupa2 ade gak anak mama lagi 2 tu masuk dalam ini gambar.. heheh.. sape nampak anak mama.. tomey n memey... tak perasan mama nak join wefie gak.. hahahhaha... 

cute x weols 1 family... hahahhaha... 
cukup2 la gambar wefie tu kan... hahhahaha
so saje nak bgtau.. jubah i pakai tu beli kat lily.. mane tah FB pages dia.. kalau ada leh pomot.. nice kan jubah ni... heheheh saje nak contra dgn hubby and anak...  and the tudung bawal from Aidijuma.. ok.. now gila kan bawal aidijuma lak.. serius best.. igt kan mcm bawal biasa.. rupa2nya memang luarbiasa... hehehe.. tengah kumpul koleksi bawal AJ nih... 

ok.. pas wefie.. kami pun kuar gi rumah parents... tak le jauh mane.. 10 - 15 minit je sampai.. hikhikhik... sampai je... parents aku kat tempat penyembelihan lembu.. kitorang pun terus gi sana... sorry la.. mmg tak berani nak tengok time sembelih... sampai2 dah 2 ekor tumbang... aku dok jauh.. anak aku ajak p dekat.. sori nak.. mama takut + kesian.. mak aku cukup marah kalau aku kata kesian.. mak kata tak elok cakap kesian kat binatang yg nak di korbankan.. dah nak wat camne mak.. tak sanggup tgk.. aku snap2 aku.. terus blah.. sbb diorang tengah nak tumbangkan sekor lembu lagi...


Perut da lapaar ok... mak cakap gi makan kat rumah.. semua da siap kat meja.. hehehe.. wahh thanx mak.. lebiu makk... muwah2... sayang mak.... sampai2 je.. ayah ada kat rumah.. tengah rehat jap..sbb penat tlg kat tpt sembelihan tu... ayah pun bukan kuat sgt da cam dulu.. hmm.. tp nak wat gak keje.. huhuh... nak tengok tak mak masak ape....

tadaaaaaaa.... thiz iz ma peberettt... hahah LAKSA JOHOR... memang terbaik air tangan mak... hehehe... perfect... awesome.. marvelous... yummy.... apa lagiii... kita ngap laa....hehehhee
tengok lah insan2 kesayangan aku makan... heheh... mmg mabeles la mak... mama tukang amik gambo jer... huhuhu... tips!.. untuk mendapatkan nikmat makan laksa yang lebih osem... gunakan tangan.. memang menjilat jari.. hehehhe... nampak x piring merah putih sebelah pinggan hubby tu.. haaa... sayang ni lak makan kene ada belacan dan garam kat tepi.. heheh style kelate katanya.. hikhikhik... ♥ uols

lepas makan.. kitorang siap2 nak gi rumah abg ipar lak kat Pandan Indah.. perut kenyanggg.. tp raya punya pasal.. mmg nak isi aje la kan.. hehhe.. lepas tapaukan laksa Johor.. kitorang pun bertolak... sampai2.. makan nasi arab lak.. tp aku makan sejemput je la.. sedappp.. tp tak leh masuk.. mcm2 ada lak tu.. huhuhuuh... meh belanja sikit pic2 kat rumah pandan indah... 
ok.. ni baru 2 family ok... ramai xde ni.. kalau ada.. kompem sangat ramai.. hahha sbb blk kelantan... heheheh... 
tengok la aksi 2 orang ni... ade2 je.. dok gongxi2 la blkg tpt smayang cina tu.. hahahah... lawak abis... kalau sebaya tu.. kepala mmg sama je.. heheh.. wat lawak aje keje nye.. kalau masuk lagi 2 orang tu.. mmg keras perut la tahan gelak.. hahahaha.... kalau bercerita.. smpai tengah malam pun x abis citer lagi... hahahha... 
ni aksi bebas from the boys... haaa... ni lg 1 hubby ku kalau suruh beraksi bebas... hahahha... lawak+cute je.. saje menampakkan lesung pipit die yg dlm itiew.. hehehhe... 

Hahaha... ok ni aksi bebas from the girls...hihihih... 

lepas bergambar kitorang pun bergerak balik ke rumah my parents... sbb ada makan2 lagi malam tu... wat??? MAKAN LAGI??
makan aje lah kan.. hehhehe... sorry.. lupa plak nak amik gambar malam tu...sibuk makan kottt...
ada sup tulang.. yummy... dah dkt tgh malam baru balik... siap2 kemas semua... hehehhe... 
sekian... selamat hari raya Korban...

BERKORBAN APA SAJA
HARTA ATAU NYAWA
ITULAH KASIH MESRA
SEJATI DAN MULIA

KEPENTINGAN SENDIRI
TIDAK DIINGINI
BAHAGIA KEKASIH
SAHAJA YANG DIHARAPI

UNTUK MENCARI BUKTI
KASIH YANG SEJATI
ITULAH TANDANYA
JIKA MAHU DIUJI

SEKIAN
motif lagu??

 

»Dateen Sewri« Template by Ipietoon Blogger Template | Gadget Review