Wednesday, October 8, 2014

Selamat Hari Raya Aidil Adha

Posted by itawazilas at 12:24 PM
Salam Semua... 

hari ni nak upload kisah2 masa Raya Korban hari tu... malam sebelum hari raya tu... ada rombongan yang datang meminang... hahahah... nak minang sapooo... chooiii... rombongan orang datang utk tadbir raya laa... mak wat mehun singapore.. utk jamu tetamu datang... rasanya rumah my parents ni yang ke berapa tah.. rasanya lebih 20 rumah diorang singgah.. meh tgk video ni.. sempat amik sikit je.. tu pun suh anakanda amik.. pastu membebel.. asik kakakkkkk je...  hehehhee

Pagi hari raya.. siap2 kan hubby utk g solat raya dulu.. pastu siapkan anak.. aku tkde la wat masak2... sbb mmg nak makan kat rumah mak... dah siap2 baju nak bawak utk malam.. dah cantik2.. kitorang wefie jap.. hahahha...

hihihih... guna batang monopod.. hahahha... weols igt weols 3 org jer ... rupa2 ade gak anak mama lagi 2 tu masuk dalam ini gambar.. heheh.. sape nampak anak mama.. tomey n memey... tak perasan mama nak join wefie gak.. hahahhaha... 

cute x weols 1 family... hahahhaha... 
cukup2 la gambar wefie tu kan... hahhahaha
so saje nak bgtau.. jubah i pakai tu beli kat lily.. mane tah FB pages dia.. kalau ada leh pomot.. nice kan jubah ni... heheheh saje nak contra dgn hubby and anak...  and the tudung bawal from Aidijuma.. ok.. now gila kan bawal aidijuma lak.. serius best.. igt kan mcm bawal biasa.. rupa2nya memang luarbiasa... hehehe.. tengah kumpul koleksi bawal AJ nih... 

ok.. pas wefie.. kami pun kuar gi rumah parents... tak le jauh mane.. 10 - 15 minit je sampai.. hikhikhik... sampai je... parents aku kat tempat penyembelihan lembu.. kitorang pun terus gi sana... sorry la.. mmg tak berani nak tengok time sembelih... sampai2 dah 2 ekor tumbang... aku dok jauh.. anak aku ajak p dekat.. sori nak.. mama takut + kesian.. mak aku cukup marah kalau aku kata kesian.. mak kata tak elok cakap kesian kat binatang yg nak di korbankan.. dah nak wat camne mak.. tak sanggup tgk.. aku snap2 aku.. terus blah.. sbb diorang tengah nak tumbangkan sekor lembu lagi...


Perut da lapaar ok... mak cakap gi makan kat rumah.. semua da siap kat meja.. hehehe.. wahh thanx mak.. lebiu makk... muwah2... sayang mak.... sampai2 je.. ayah ada kat rumah.. tengah rehat jap..sbb penat tlg kat tpt sembelihan tu... ayah pun bukan kuat sgt da cam dulu.. hmm.. tp nak wat gak keje.. huhuh... nak tengok tak mak masak ape....

tadaaaaaaa.... thiz iz ma peberettt... hahah LAKSA JOHOR... memang terbaik air tangan mak... hehehe... perfect... awesome.. marvelous... yummy.... apa lagiii... kita ngap laa....hehehhee
tengok lah insan2 kesayangan aku makan... heheh... mmg mabeles la mak... mama tukang amik gambo jer... huhuhu... tips!.. untuk mendapatkan nikmat makan laksa yang lebih osem... gunakan tangan.. memang menjilat jari.. hehehhe... nampak x piring merah putih sebelah pinggan hubby tu.. haaa... sayang ni lak makan kene ada belacan dan garam kat tepi.. heheh style kelate katanya.. hikhikhik... ♥ uols

lepas makan.. kitorang siap2 nak gi rumah abg ipar lak kat Pandan Indah.. perut kenyanggg.. tp raya punya pasal.. mmg nak isi aje la kan.. hehhe.. lepas tapaukan laksa Johor.. kitorang pun bertolak... sampai2.. makan nasi arab lak.. tp aku makan sejemput je la.. sedappp.. tp tak leh masuk.. mcm2 ada lak tu.. huhuhuuh... meh belanja sikit pic2 kat rumah pandan indah... 
ok.. ni baru 2 family ok... ramai xde ni.. kalau ada.. kompem sangat ramai.. hahha sbb blk kelantan... heheheh... 
tengok la aksi 2 orang ni... ade2 je.. dok gongxi2 la blkg tpt smayang cina tu.. hahahah... lawak abis... kalau sebaya tu.. kepala mmg sama je.. heheh.. wat lawak aje keje nye.. kalau masuk lagi 2 orang tu.. mmg keras perut la tahan gelak.. hahahaha.... kalau bercerita.. smpai tengah malam pun x abis citer lagi... hahahha... 
ni aksi bebas from the boys... haaa... ni lg 1 hubby ku kalau suruh beraksi bebas... hahahha... lawak+cute je.. saje menampakkan lesung pipit die yg dlm itiew.. hehehhe... 

Hahaha... ok ni aksi bebas from the girls...hihihih... 

lepas bergambar kitorang pun bergerak balik ke rumah my parents... sbb ada makan2 lagi malam tu... wat??? MAKAN LAGI??
makan aje lah kan.. hehhehe... sorry.. lupa plak nak amik gambar malam tu...sibuk makan kottt...
ada sup tulang.. yummy... dah dkt tgh malam baru balik... siap2 kemas semua... hehehhe... 
sekian... selamat hari raya Korban...

BERKORBAN APA SAJA
HARTA ATAU NYAWA
ITULAH KASIH MESRA
SEJATI DAN MULIA

KEPENTINGAN SENDIRI
TIDAK DIINGINI
BAHAGIA KEKASIH
SAHAJA YANG DIHARAPI

UNTUK MENCARI BUKTI
KASIH YANG SEJATI
ITULAH TANDANYA
JIKA MAHU DIUJI

SEKIAN
motif lagu??

0 comments:

 

»Dateen Sewri« Template by Ipietoon Blogger Template | Gadget Review