Tuesday, October 21, 2014

Realiti Perkahwinan

Posted by itawazilas at 9:30 AM
holaaaaaaaaaa.... korank... aku nak kongsi sesuatu ni dgn korank... cer baca kat bawah ni....
tapi sebelum tu.. nak bgtau.. tak la semua pernikahan macam tu... even aku da kawin dgn hubby aku 11 tahun ... tp weols ttp panggil sayang... SAYANG ok..bukan syg... bagi aku.. syg tak ikhlas je.. so utk menunjukkan kan sayang aku sepenuh hati aku pada hubby aku.. tetiba je weols panggil sayang.. sehingga ke hari ini... SAYANG.. itu lah sayangggggggggg...
yang kaler merah dibawah tu...  adalah aku dan sayang aku... hehhe

Realiti Pernikahan...
Sebelum Tido:
6 minggu: selamat tido sayaaang, mimpi indah2 ya, mmmuach.
6 bulan: tolong matikan lampu tu, silau aah.
6 tahun : Sana sikit lah... tido kalau tak mengepit tak bole ker???!

10 tahun : sayang... pusing la sini... hihihi..

Adegan atas katil:
6 minggu : sayang malam niee kita tidur cepat ek
6 bulan: u tidur lah dulu……I nak tgk tv niee
6 tahun : Sana sikit …. Cuba jgn merayab tangan tu…..tidur jee lah
10 tahun : sayang... nak tidur atas lengan sayang..


Pakai Toilet:
6 minggu: tak apa, u masuk ler dulu, i tak kisaaahhhh
6 bulan: masih lama lagi ke nih?
6 tahun: brug! brug! brug!(suara pintu digegar), kalau nak bertapa pi lah gunung ledang sana !!

10 tahun : sayang, sayang mandi dulu... biar papa gosok baju dulu ok..

Balas SMS:
6 minggu: iye sayang, jap lagi i sampai rumah, sayang, i belikan murtabak favourite u ye sayang..
6 bulan:trafik jam aah
6 tahun:k..
10 tahun : ok sayang, u take care ok...

Dating process:
6 minggu : I love U, I love U, I love U.
6 bulan : Of course I love U.
6 tahun : Iyalah!! kalau i tak cintakan u, buat apa i nikah ngan u??
10 tahun : I love u so much sayang.. dunia dan akhirat..

Pulang Keje:
6 minggu : Sayaaang, i dah balik nih...
6 bulan : I'm BACK!!
6 tahun : Masak apa hari ini??
10 tahun : Sayangg.. wat pe tu...


Hadiah (ulang tahun):
6 minggu : Sayang, i harap u suka cincin yang i beli untuk u ni
6 bulan : I beli lukisan, nampak sesuai dengan suasana ruang tengah
6 tahun : Nih duit, u beli sendiri lah apa yg u nak..

10 tahun : Sayang... papa igt nak bli kan Galaxy S5 nak x?

Telefon:
6 minggu : Baby, ada yang ingin berbual ngan u di telefon nih
6 bulan : Eh...your call...
6 tahun : WOOIII TELFON BUNYI TUUUHHH.... ANGKAT AAAAAHHH!!!
10 tahun : Sayang.. ada incoming call ni.. nak angkat ke?? 

Masakan:
6 minggu: Wah, tak sangka i, pandai u masak. rasa pun sedapppppp...!!!
6 bulan: Kita makan apa malam ini??
6 tahun: HAH!! LAUK INI LAGI?
10 tahun : Sedap la sayang... nnt masak lagi cam ni eh...


Memaafkan:
6 minggu: Sudahlah, tak apa, dah pecah pun, nanti kita beli lagi yang lain,ye
6 bulan: Hati-hati! Nanti jatuh tuh.
6 tahun: Orang dah bilang berkali2 pun tak paham2!!
10 tahun : Tak pe la sayang... nanti kita beli baru...

Baju baru:
6 minggu: Aduh sayang, u seperti bidadari dengan dress tu
6 bulan: Lah.. beli baju baru lagi?
6 tahun: AH BERAPA RIBU HABIS BELI BAJU TU???
10 tahun : Sayang... nak tak baju tu?? cantik tu.. beli laa.. nak??

Merancangkan Holiday:
6 minggu: Macam mana kalau kita jalan-jalan ke Amerika atau ke tempat yg u nak, honey?
6 bulan: Kita ke Bukit Bintang aje ler ....senang sikit tak perlu naik flight...
6 tahun: JALAN-JALAN?? DUDUK RUMAH AJE TAK BOLEH KE? BUANG DUIT JER!
10 tahun : sayangg.. papa igt nak g holiday kat Pulau Perhentian la hujung bulan ni..

Tonton TV:
6 minggu: Baby, kita nak tengok cite apa malam ini ?
6 bulan : Sekejap eh, citer bagus ah.
6 tahun: JANGAN TUKAR2 CHANNEL BOLE TAK!!
10 tahun : Sayang.. tengok je la citer tu... papa leh record...  (hahah tq astro)

 banyak lagi reality2 perkahwinan yang kita tak sedar sedikit sebanyak membuatkan kita bahagia dalam perkahwinan... segala permasalahan rumah tangga berlaku ada hikmahnya... aku pun banyak belajar dari kesilapan aku dulu... sekarang baru aku sedar.. 
sesungguhnya perancangan ALLAH maha hebat.. kini kehidupan aku semakin manis.. 
Dan hubby ku sentiasa mengambil berat pasal aku... 
terima kasih sayang... 


syukur ALLAH..
ALHAMDULILLAH

0 comments:

 

»Dateen Sewri« Template by Ipietoon Blogger Template | Gadget Review