Wednesday, May 24, 2017

Misi mencari Hadiah Persaraan / Pertukaran Boss atau Rakan sekerja

Posted by itawazilas at 4:45 PM
Misi mencari Hadiah Persaraan / Pertukaran

Dah memang muka ni.. muka beli hadiah utk pegawai bersara.. pegawai bertukar.. sampai da takde idea nak beli apa.. dah macam2 hadiah bagi... dari budget - RM30 sampai la budget RM100++.

RM30..
ok lah.. kita mulakan dengan budget ciput.. selalunya RM30 ni utk pegawai yg berkhidmat sekejap je kat sesebuah pejabat.. tu ikut jugak jawatan apa kan... selalunya RM30 ni.. aku beli Tie atau pun tali leher... plg busuk2 pun leh la dapat RM29 kan.. tu tak masuk kotak / sampul hadiah lagi kan... ni utk lelaki lah..
kalau untuk wanita pulak... RM30 tu.. cam sikit.. khenn... 
selalunye.. yg plg selalu org dpt.. shawl lah.. kann... tu pun plg biasa2 lah.. kalau taknak shawl.. brooches pun ok.. tu lah selalu yg di pakai hari2 kan... 
kalau sempat ... cari lah yang ada less kat LAZADA ke.. 11Street ke.. ramai da jual ON9 kan... 
asalkan cantik dan terkini... 

ok.. Dengan RM30 jugak.. kalau org tu nak bersara ke.. korang boleh beli buku2 ilmiah... 
tapi melampau kot nak bersara RM30 je kannnn... hehehhe


RM50 - RM99
RM50 pun banyak jugak la kan..kalau utk lelaki yg bertukar.. kita boleh beli kan wallet atau kemeja 
tapi kalau dorang ni jenis cerewet.. kompem diorang tanak gak kan.. cer tanye org tu apa die nak... 
memang pening kalau nak cari hadiah utk pegawai2 lelaki ni kan... dlm otak mmg tie je lah.. hahahah... kita leh perhatikan ape yg diorang suka buat.. kalau jenis aktif bersukan.. boleh la beli barang2 sukan... jersey kelab yg dia minat ke.. puiii cam tak sesuai pulak... hahaha.. 

Gini le.. kalau nak bersara.. kita pun boleh buku Ilmiah.. se set kain sejadah.. songkok.. sebih.. haa.. supaya lebih beramal katanye.. hahaha... sama jugak dengan perempuan.. tapi telekong ada mahal.. ada murah... kan.. sesuai jugak... Selain daripada tu.. boleh la beli Frame Gambar yg mahal2 sikit.. ikut budget kita RM50.. pastu letak le gambo staff kat dlm frame tu.. ok x? kita leh gak beli lukisan2 yg cantik2.. tu pun kalau org tu suka lukisan.. hahahha... 

bagi perempuan... 
- Tudung.. shawl.. dengan harga tu.. da macam2 shawl / tudung boleh beli.. brand naelofar ke.. 
ikut la budget... tu mmg suka sangat2 dah tul x? 
1 lagi.. periuk.. wahhh.. suka mak nakkk... heheh... set pinggan mangkuk ke..  set hiasan ke.. set wangian ke.. kompem suka punye.. percaya lah... sebab pernah tanye kat pegawai2 ni. apa yg diorang nak.. rata2 memang suka lah benda2 macam ni... haaa.. 1 lagi.. beg tangan.. memang tak pening lah..

ni semua yang boleh dpt bawah RM100 lah.. pandai2 lah cari.. beg tangan.. shawl .. apa2 yang cukup dengan bajet uols ok...

RM100 dan ke atas
dengan RM100 ke atas ni.. da boleh beli macam2... silap2 barang kemas pun boleh beli... cincin pun bape je kan... yg ni akan diingat selalu lah.. sebab bile tengok semula.. ohhh.. ni opis bagi.. hmm.. best kann... apa2 pun.. tgh bajet.. kalau time emas mahal.. pandai2 le beli yg plg nipis.. plg kecik.. plg ringan.. hehhe..

Atau pun.. selalu diorang request Telekung Siti Khadijah la kan.. mahall uols.. hehhe... kotak harga lain ye.. amik maklum itu.. hehehhe...

Beg tangan berjenama pun boleh beli gak dgn bajet lebih daripada RM100.. selalu bos2 je la dapat kan... hehehhe...kita juga boleh bertanya kat pegawai tersebut.. diorang nak apa.. sebab kadang2 kita tak tau apa yg diorang suka.. tak payah nak berahsia sangat la.. tanya nak apa senang... nak lagi senang.. kita bagi die duit.. pastu g beli la sendiri.. kalau nak lebih dari bajet.. sila tambah sendiri.. ini lebih membahagiakan dan tak pening kepala... 

kalau aku... kerja da lebih 15 tahun kat sini.. agak2 berapa bajet aku dapat eh?


0 comments:

 

»Dateen Sewri« Template by Ipietoon Blogger Template | Gadget Review