Sunday, December 15, 2013

100 Doraemon Secret Gadgets Expo

Posted by itawazilas at 3:48 PM 0 comments

100 Doraemon Secret Gadgets Expo 

 Hari ni da plan nak g tgk Doraemon expo... mati² la ingat kat Mid Valley.. memang direct terus g Mid Valley.. sesampai je kat MV.. terus gi kaunter pertanyaan.. mmg salah tempat.. hehehe.. miscommunication la pulak.. takpe la... jalan² dulu kat MV... kebetulan ada pokok² krismas.. snap² dulu with my love.. heheh..


kami pun meneruskan perjalanan ker Viva Home Expo Hall, Jalan Loke Yew, Kuala Lumpur.. 
hubby kata x jauh.. ok sesampai kami disana...

  hubby terus bli tiket ....
RM25 - dewasa
RM15 - kanak²


 Kakak dgn tiket...
Apsal ada hello kitty lak tu... adeii.. kita nk tgk doraemon k...

Snapy sane.. snapy sini... heheh

kakak dgn gaya² doraemon

Mamaaa... Sakit telinga dengar GIANT nyanyi....
Papa pun Sama je ... ♥ u ols...
pose mmg no 1
 
pose lagi...
lagi dan lagi....



Monday, December 9, 2013

Persediaan Zuyyin utk ke tahun 1

Posted by itawazilas at 11:30 AM 0 comments
Assalamualaikum...
lama da tak update blog... bz... sangat khennn...

OK.. just nak share something...

next year Zuyyin da nak masuk tahun 1... banyak persediaan yang DS nak buat.. esp Zuyyin punya pembelajaran dan persekolahan..

First at all.. kemas bilik Zuyyin...  no more toys lah.. dah besar kan.. so.. mane2 toys tolak tepi ataupun simpan for next baby??? hekkk... lambat lagi kott... heheh... Kemas bilik die.. alih katil ke tingkap.. and kemas buku2.. ingat nnt nak buat poster2 kat bilik die supaya die boleh sentiasa ingat dan baca.. harap2 macam tu lah... sebab da masuk tahun 1.. kena straight sikit...

ok.. prepare for any soalan2 untuk tahun 1.. untuk nak masuk tahun 1 ni.. kena ada jalani test utk layak masuk ke kelas mana.. siapa nak anak die masuk kelas last khenn.. so DS hope sangat agar apa yg diajar.. di baca.. di fahami.. untuk Zuyyin ... lepas buat pencarian kat google... adalah jumpa beberapa contoh kertas ujian diagnostic untuk darjah 1

BM
BI
MATH

nnt aje lah DS upload untuk dikongsi bersama...

OH MY ... Baju sekolahhh? Buku Sekolah... semua belum beli... hmm... sabar yer anak mama Zuyyin....


 

»Dateen Sewri« Template by Ipietoon Blogger Template | Gadget Review