Thursday, November 22, 2012

Aksi² MEMEY ku tersayang....

Posted by itawazilas at 11:51 AM 0 comments





Kakak Masak Nasi Goreng

Posted by itawazilas at 11:02 AM 0 comments






Mama... kakak ingat nak tolong mama masak la... boleh...?

lemah lembut anak mama minta macam ni.. cair luluh jiwa..

kebetulan ada nasi minyak amik dari umah tok ayah... mmg kakak suka makan... so panaskan la.. ala2 nasi gorang minyak gitu....

die pun panjat kabinet tu... amik senduk nasi... terus senduk dari plastik masuk ke kuali... hehe... suka la die dapat masak... mama perhatikan aje... takkan la nak biarkan die main api kan... tak pe la sayang... kakak da besarkan.. kena la belajar semua ni... kakak da pandai lipat baju... da pandai basuh pinggan.. da pandai basuh bilik air... mmg macam papa...

i love u sayang...

Petua elak dari wang anda dipinjam

Posted by itawazilas at 10:26 AM 0 comments
Salam guys....

korang pernah tak meminjam atau dipinjam... kalau jenis yang murah hati ni... yang senang cair dengan pujuk rayu ni... memang mudah bagi pinjam duit kan... cam saya ni... murah hati sikit kalau orang nak pinjam.. tapi tang nak minta balik.. liat sikit... bukan ape... pinjaman ni.. boleh memutuskan pertalian silaturahim... boleh merenggangkan perhubungan antara satu sama lain...

bila mula2 nak meminjam tu... memang manis mulut berbicara... ada je la sebab2 nape nak pinjam... memang tak sampai hati kalau x kasi pinjam... kalau ada duit.. takde masalah la sy nak kasi... tp takde duit.. mmg tak dapek nak nolong la...

kalau jenis yang da pinjam... then tak reti nak bayar... senyap... wat macam takde benda berlaku.. sakit dak.. kita nak minta pun... cam tak bape nak suka jadi ceti.... meh la saya bagi beberapa solution kot2 berguna...

Kalau member nak pinjam duit... kita leh la guna ayat ni :

= "Awak.... Boleh pinjam duit tak??? nak guna urgent la ...."
sebelum dorang sambung ayat2  yang mencairkan... terus cantas dengan ayat ni...

Sorry awak... saya takde duit skrang... maaf ye.. ada keje urgent ni... got to go...
 

Opss sorry... saya banyak nak guna duit la bulan ni... 
 

Sorry... duit saya da standby utk bagi mak ayah bulan ni...
 

Alaaa sorry.. nak bayar road tax kete la bulan ni....
 

Sorry dear... duit ni i kumpul utk i beli handbag... da lama i kumpul ni... 
 

Sorry bro... nak servis kete la.. bulan ni nak balik kampung...
 


ape lagi eh...

amacam... agak2 dorang terbantut tak nak pinjam...heheheh



Pic ni kredit utk felgopezone
bagus nye kawan brader ni.. sama2 tolong kawan...  tak kira time senang atau susah.. ni baru betul kawan sejati nih...

Aksi comel lagi gedik MEMEY

Posted by itawazilas at 10:20 AM 0 comments

Ni tucen tesayang saya... nama MEMEY.. jantan ni.. tapi nama mcm betina... sebab gedik angattt... hehe... no lah.. actually masa kecik igtkan memey ni betina.. pastu bawak g vet utk vaksin & deworm.. sekali doktor raba² die punya telor... maka terjumpa lah... ngee... jantan rupanya.. so malas nak tukar2 nama.. panggil je MEMEY.. meh tgk gambar2 gedik MEMEY ku...

Huuuii.. termenung apakah... 

suka tgk orang macam ni.. cair kan jiwa..adeiii!!

See the hand laaa... 

ni muka nak minta lempang nih... geram akuuu!!!

Saturday, November 3, 2012

Posted by itawazilas at 3:25 PM 0 comments
 

»Dateen Sewri« Template by Ipietoon Blogger Template | Gadget Review