Thursday, November 22, 2012

Petua elak dari wang anda dipinjam

Posted by itawazilas at 10:26 AM
Salam guys....

korang pernah tak meminjam atau dipinjam... kalau jenis yang murah hati ni... yang senang cair dengan pujuk rayu ni... memang mudah bagi pinjam duit kan... cam saya ni... murah hati sikit kalau orang nak pinjam.. tapi tang nak minta balik.. liat sikit... bukan ape... pinjaman ni.. boleh memutuskan pertalian silaturahim... boleh merenggangkan perhubungan antara satu sama lain...

bila mula2 nak meminjam tu... memang manis mulut berbicara... ada je la sebab2 nape nak pinjam... memang tak sampai hati kalau x kasi pinjam... kalau ada duit.. takde masalah la sy nak kasi... tp takde duit.. mmg tak dapek nak nolong la...

kalau jenis yang da pinjam... then tak reti nak bayar... senyap... wat macam takde benda berlaku.. sakit dak.. kita nak minta pun... cam tak bape nak suka jadi ceti.... meh la saya bagi beberapa solution kot2 berguna...

Kalau member nak pinjam duit... kita leh la guna ayat ni :

= "Awak.... Boleh pinjam duit tak??? nak guna urgent la ...."
sebelum dorang sambung ayat2  yang mencairkan... terus cantas dengan ayat ni...

Sorry awak... saya takde duit skrang... maaf ye.. ada keje urgent ni... got to go...
 

Opss sorry... saya banyak nak guna duit la bulan ni... 
 

Sorry... duit saya da standby utk bagi mak ayah bulan ni...
 

Alaaa sorry.. nak bayar road tax kete la bulan ni....
 

Sorry dear... duit ni i kumpul utk i beli handbag... da lama i kumpul ni... 
 

Sorry bro... nak servis kete la.. bulan ni nak balik kampung...
 


ape lagi eh...

amacam... agak2 dorang terbantut tak nak pinjam...heheheh



Pic ni kredit utk felgopezone
bagus nye kawan brader ni.. sama2 tolong kawan...  tak kira time senang atau susah.. ni baru betul kawan sejati nih...

0 comments:

 

»Dateen Sewri« Template by Ipietoon Blogger Template | Gadget Review