Thursday, December 13, 2012

Lauk Pauk Orang Pantang

Posted by itawazilas at 11:22 AM 0 comments

TQ mak... Daging Goreng Kunyit+Lada hitam
Pagi² lagi mak datang... teman kan perempuan pantang ni.. heheh...
kene pantang juga.. sedap gila la... makan nasi panas²...

Yang ni plak from papa.. 
Thanks so much sayang sebab wat kan ikan stim ni... 
memang stim sangat makan ni dengan nasi... 
tambahan plak ada lawan bola Malaysia VS Thailand.. heheh
i ♥ u sooo much... nnt buat lagi yer sayang.....

SYOK NYA DAPAT CUTI 2 MINGGU

Tuesday, December 11, 2012

Hari² Terakhir kat Wad 2A Hospital Putrajaya

Posted by itawazilas at 2:51 PM 0 comments

Assalamualaikum...
Hari ni hari last dok wad... sangat lapar gila... lepas DC akibat keguguran... :'(
dah le takde makanan... air pun xde.. lapar sangat taw... huhuuh... tu pagi tu aku blasah je nasi lemak.. pantang.. makan dulu lah.. baru pantang... 


hari ni je doktor datang untuk check either boleh balik ke x.. pastu nak uruskan apa lagi tah.. pastu ada doktor lain datang dgn doktor pelatih.. pergh.. mcm kene marah je doktor2 pelatih tu.. kesian plak die kene marah depan patient.. huhhu... nasib ko la doktor.. nak jadi doktor..terima aje lah..



tunggu punya tunggu nak balik.. tak balik2.. sampai la time utk makan tengahari.. perghh... nasib briani kot.. boleh makan ke tak eh.. arghh.. makan ajee.. acik kat sebelah tu.. kata tak leh makan la..itu la.. ini la... acik.. saya lapar cik.. saya nok kelik ni.. tak sabar2 nak kelik... huhuh...
last sekali papa datang.. so kene tunggu die nak uruskan pembayaran wad pulak... pastu nak tunggu leh dpt MC lak... ingat kan leh bawak balik arwah baby .. tapi diorang kata.. tak perlu.. ok aje la kan...hmmm...

i dapat cuti 2 minggu uols..

- ADA HIKMAH DISEBALIK APA YANG TERJADI-

Monday, December 10, 2012

Selamat Tinggal... Tiada Rezeki lagi... aku keguguran

Posted by itawazilas at 5:00 AM 0 comments
Hmm.. sangat-sangat sedih... gembira tu hanya seketika je... Allah pinjamkan sekejap je kegembiraan tu.. tak de rezeki. aku harus menanti lagi.. hmm ada hikmah di sebalik kejadian yang berlaku...


9/12/2012
Aku gi Birthday Party Deqna.. makan-makan sangat best.. sampai aku terlupa sesuatu.. aku pun amik fruit cocktail yang mungkin mengandungi sesuatu yang aku tak leh makan.. Nanas barangkali.. tapi aku tak amik nenas nye.. aku amik buah2 lain dan airnya je.. tapi tu lah.. kalau nak dijadikan sebab...Malam tu.. perut aku sakit semacam lepas kakak tak sengaja tumbuk perut aku.. bukan salah anak kesayangan ku.. tiba-tiba terasa sesuatu.. aku check.. mcm secalit darah.. risau la plak... tiba2 aku rasa lagi cam ada cecair keluar.. bertambah-tambah cuak aku ... aku bagitau Mr Hubby.. die kata.. takde ape² kot.. positif.. positif.. tapi aku rasa lain sangat.. aku ajak die g klinik. Gi Klinik Mesra kat dgn Telekom tu.. bila turn nama aku di panggil.. aku pun masuk.. fisrt time nak scan utk baby ni.. Doktor mmg nampak kantung tu.. tapi scan for heartbeat.. xde.. :'(
Doktor buat surat utk refer ke hospital.. balik je rumah.. bermula lah sengsara nya.. sakit perut datang tiba².. kejap ok.. kejap tak ok.. darah makin kuar... kejap-kejap bangun.. kejap-kejap bangun.. memang tak boleh tidur.. aku rasa memang takde rezeki kot.. hati aku rasa takde harapan lagi... so.. lepas hantar kakak ke sekolah.. aku g daftar kat Hospital Putrajaya.. Aduihh. sakit bertambah-tambah.. Darah pun makin banyak kuar.. aku takut nak pergi toilet.. sebab aku takut baby jatuh dalam toilet bowl.. sbb setiap kali nak buang air.. semakin banyak darah kuar... 2 klinik aku kene pergi.. satu gi klinik pakar endocrine utk maklum kan tentang aku pregnant sama ada nak teruskan carbegoline atau tak.. memang 2-2 kene tunggu.. takde istilah kecemasan masa tu.. masa tunggu tu.. aku harap-harap dpt jumpa coktor cepat.. tp nurse kata pergi ke EPAU dulu.. iaitu tempat check pregnant.. aku g kat klinik O&G... diorang suh aku g wad bersalin.. kat sana ada EPAU klinik.. dengan rasa sakit yang amat.. aku pun pergi menapak dan naik tangga kerana wad bersalin tu kat bahagian bangunan lain yg memang kene naik tangga.. Tuhan aje yang tau masa tu betapa sakitnya laa... sampai sana.. kene tunggu.. Bayangkan dari pagi.. sampai kol 3 baru dapat masuk.. sakit toksah citer.. mmg tak dapat di describe betapa sakitnya.. mcm nak bersalin contractions nye... tak boleh nak makan.. cuma minum air je utk tenaga.. pastu makan la fishball 2 biji.. papa blikan.. kesian papa kene tunggu.. Thanks and sorry ok papa.. 

Bila nama aku dipanggil.. waaa... lagi sengsara bile di scan.. mula-mula scan kat perut.. pastu tak nampak heartbeat baby kot.. entah la.. aku pun x tak tau.. nampak macam die nak try scan ikut camera panjang..erkkk panjang.... pergh saket gile di jolok macam tu.. lama gak la dok dalam EPAU tu... sampai 2 doktor.. last skali ape tah doktor tu cakap.. die kata.. masuk wad.. aku ingat nak suh rehat.. rupa-rupanya nak suh cuci.. ....oo.. means da x de la eh.. baby aku... huhuhuh... sangat sedih...

Wednesday, December 5, 2012

Alhamdulillah... Pregnant..

Posted by itawazilas at 8:00 AM 0 comments

Assalamualaikum... nampak x? nampak x??
Alhamdulillah... penantian selama 6 tahun.. 
Sangat gembira... tak tau nak kata macam mane... Actually saja nak beli 2-2 pregnancy test ni.. gian.. hahha.. mahal juga clearblue tu... tapi takpe lah.. bukan selalu pun.. heheh


Nak cerita tanda-tanda aku rasa aku pregnant...

Period mmg tak teratur la kan.. so takde lah berharap sangat.. aku pun x check².. 

  • Makan - mmg kuat la.. tapi bukan sebelum ni makan pun kuat pe.. aku tak rasa ape2 tau.. time makan.. makan je.. time malas.. tak makan pun tak jadi masalah.. takde lak kes aku tak suka makan tu ke.. tak suka makan ni ke... ade aku kisah.. tak de kannn...
  •  Tidur - haaa.. kekerapan aku tidur amat luar biasa... tidur awal je.. penat je... FYI.. aku tak check lagi.. sbb aku takut frust.. heheh...
  • Mengah - aku jalan sikit.. da mengah.. cepat penat jer...ari tu ada keje malam kat INSPEN.. naik tingkat 1 je.. mak aih.. cam berlari 100 meter.. penat gile... cam x cukup oksigen aku bernafas... 
  •   Pelik perangai zuyyin - slalu kata ada baby dalam perut mama.. kalau lukis gambar mama.. mesti ada bulat kat perut mama.. hehehe  nnt tunjuk pic gambar yg zuyyin lukis tu...

 Sweet kan .. sayang anak mama... luv u...

*Papa.. terima kasih sebab jaga prihatin dgn perut mama.. even kucing dok atas perut pun papa tak kasi.. Mama minta maaf sebab atas segala-galanya...
 

»Dateen Sewri« Template by Ipietoon Blogger Template | Gadget Review