Monday, December 10, 2012

Selamat Tinggal... Tiada Rezeki lagi... aku keguguran

Posted by itawazilas at 5:00 AM
Hmm.. sangat-sangat sedih... gembira tu hanya seketika je... Allah pinjamkan sekejap je kegembiraan tu.. tak de rezeki. aku harus menanti lagi.. hmm ada hikmah di sebalik kejadian yang berlaku...


9/12/2012
Aku gi Birthday Party Deqna.. makan-makan sangat best.. sampai aku terlupa sesuatu.. aku pun amik fruit cocktail yang mungkin mengandungi sesuatu yang aku tak leh makan.. Nanas barangkali.. tapi aku tak amik nenas nye.. aku amik buah2 lain dan airnya je.. tapi tu lah.. kalau nak dijadikan sebab...Malam tu.. perut aku sakit semacam lepas kakak tak sengaja tumbuk perut aku.. bukan salah anak kesayangan ku.. tiba-tiba terasa sesuatu.. aku check.. mcm secalit darah.. risau la plak... tiba2 aku rasa lagi cam ada cecair keluar.. bertambah-tambah cuak aku ... aku bagitau Mr Hubby.. die kata.. takde ape² kot.. positif.. positif.. tapi aku rasa lain sangat.. aku ajak die g klinik. Gi Klinik Mesra kat dgn Telekom tu.. bila turn nama aku di panggil.. aku pun masuk.. fisrt time nak scan utk baby ni.. Doktor mmg nampak kantung tu.. tapi scan for heartbeat.. xde.. :'(
Doktor buat surat utk refer ke hospital.. balik je rumah.. bermula lah sengsara nya.. sakit perut datang tiba².. kejap ok.. kejap tak ok.. darah makin kuar... kejap-kejap bangun.. kejap-kejap bangun.. memang tak boleh tidur.. aku rasa memang takde rezeki kot.. hati aku rasa takde harapan lagi... so.. lepas hantar kakak ke sekolah.. aku g daftar kat Hospital Putrajaya.. Aduihh. sakit bertambah-tambah.. Darah pun makin banyak kuar.. aku takut nak pergi toilet.. sebab aku takut baby jatuh dalam toilet bowl.. sbb setiap kali nak buang air.. semakin banyak darah kuar... 2 klinik aku kene pergi.. satu gi klinik pakar endocrine utk maklum kan tentang aku pregnant sama ada nak teruskan carbegoline atau tak.. memang 2-2 kene tunggu.. takde istilah kecemasan masa tu.. masa tunggu tu.. aku harap-harap dpt jumpa coktor cepat.. tp nurse kata pergi ke EPAU dulu.. iaitu tempat check pregnant.. aku g kat klinik O&G... diorang suh aku g wad bersalin.. kat sana ada EPAU klinik.. dengan rasa sakit yang amat.. aku pun pergi menapak dan naik tangga kerana wad bersalin tu kat bahagian bangunan lain yg memang kene naik tangga.. Tuhan aje yang tau masa tu betapa sakitnya laa... sampai sana.. kene tunggu.. Bayangkan dari pagi.. sampai kol 3 baru dapat masuk.. sakit toksah citer.. mmg tak dapat di describe betapa sakitnya.. mcm nak bersalin contractions nye... tak boleh nak makan.. cuma minum air je utk tenaga.. pastu makan la fishball 2 biji.. papa blikan.. kesian papa kene tunggu.. Thanks and sorry ok papa.. 

Bila nama aku dipanggil.. waaa... lagi sengsara bile di scan.. mula-mula scan kat perut.. pastu tak nampak heartbeat baby kot.. entah la.. aku pun x tak tau.. nampak macam die nak try scan ikut camera panjang..erkkk panjang.... pergh saket gile di jolok macam tu.. lama gak la dok dalam EPAU tu... sampai 2 doktor.. last skali ape tah doktor tu cakap.. die kata.. masuk wad.. aku ingat nak suh rehat.. rupa-rupanya nak suh cuci.. ....oo.. means da x de la eh.. baby aku... huhuhuh... sangat sedih...

0 comments:

 

»Dateen Sewri« Template by Ipietoon Blogger Template | Gadget Review