Thursday, December 13, 2012

Lauk Pauk Orang Pantang

Posted by itawazilas at 11:22 AM 0 comments

TQ mak... Daging Goreng Kunyit+Lada hitam
Pagi² lagi mak datang... teman kan perempuan pantang ni.. heheh...
kene pantang juga.. sedap gila la... makan nasi panas²...

Yang ni plak from papa.. 
Thanks so much sayang sebab wat kan ikan stim ni... 
memang stim sangat makan ni dengan nasi... 
tambahan plak ada lawan bola Malaysia VS Thailand.. heheh
i ♥ u sooo much... nnt buat lagi yer sayang.....

SYOK NYA DAPAT CUTI 2 MINGGU

Tuesday, December 11, 2012

Hari² Terakhir kat Wad 2A Hospital Putrajaya

Posted by itawazilas at 2:51 PM 0 comments

Assalamualaikum...
Hari ni hari last dok wad... sangat lapar gila... lepas DC akibat keguguran... :'(
dah le takde makanan... air pun xde.. lapar sangat taw... huhuuh... tu pagi tu aku blasah je nasi lemak.. pantang.. makan dulu lah.. baru pantang... 


hari ni je doktor datang untuk check either boleh balik ke x.. pastu nak uruskan apa lagi tah.. pastu ada doktor lain datang dgn doktor pelatih.. pergh.. mcm kene marah je doktor2 pelatih tu.. kesian plak die kene marah depan patient.. huhhu... nasib ko la doktor.. nak jadi doktor..terima aje lah..



tunggu punya tunggu nak balik.. tak balik2.. sampai la time utk makan tengahari.. perghh... nasib briani kot.. boleh makan ke tak eh.. arghh.. makan ajee.. acik kat sebelah tu.. kata tak leh makan la..itu la.. ini la... acik.. saya lapar cik.. saya nok kelik ni.. tak sabar2 nak kelik... huhuh...
last sekali papa datang.. so kene tunggu die nak uruskan pembayaran wad pulak... pastu nak tunggu leh dpt MC lak... ingat kan leh bawak balik arwah baby .. tapi diorang kata.. tak perlu.. ok aje la kan...hmmm...

i dapat cuti 2 minggu uols..

- ADA HIKMAH DISEBALIK APA YANG TERJADI-

Monday, December 10, 2012

Selamat Tinggal... Tiada Rezeki lagi... aku keguguran

Posted by itawazilas at 5:00 AM 0 comments
Hmm.. sangat-sangat sedih... gembira tu hanya seketika je... Allah pinjamkan sekejap je kegembiraan tu.. tak de rezeki. aku harus menanti lagi.. hmm ada hikmah di sebalik kejadian yang berlaku...


9/12/2012
Aku gi Birthday Party Deqna.. makan-makan sangat best.. sampai aku terlupa sesuatu.. aku pun amik fruit cocktail yang mungkin mengandungi sesuatu yang aku tak leh makan.. Nanas barangkali.. tapi aku tak amik nenas nye.. aku amik buah2 lain dan airnya je.. tapi tu lah.. kalau nak dijadikan sebab...Malam tu.. perut aku sakit semacam lepas kakak tak sengaja tumbuk perut aku.. bukan salah anak kesayangan ku.. tiba-tiba terasa sesuatu.. aku check.. mcm secalit darah.. risau la plak... tiba2 aku rasa lagi cam ada cecair keluar.. bertambah-tambah cuak aku ... aku bagitau Mr Hubby.. die kata.. takde ape² kot.. positif.. positif.. tapi aku rasa lain sangat.. aku ajak die g klinik. Gi Klinik Mesra kat dgn Telekom tu.. bila turn nama aku di panggil.. aku pun masuk.. fisrt time nak scan utk baby ni.. Doktor mmg nampak kantung tu.. tapi scan for heartbeat.. xde.. :'(
Doktor buat surat utk refer ke hospital.. balik je rumah.. bermula lah sengsara nya.. sakit perut datang tiba².. kejap ok.. kejap tak ok.. darah makin kuar... kejap-kejap bangun.. kejap-kejap bangun.. memang tak boleh tidur.. aku rasa memang takde rezeki kot.. hati aku rasa takde harapan lagi... so.. lepas hantar kakak ke sekolah.. aku g daftar kat Hospital Putrajaya.. Aduihh. sakit bertambah-tambah.. Darah pun makin banyak kuar.. aku takut nak pergi toilet.. sebab aku takut baby jatuh dalam toilet bowl.. sbb setiap kali nak buang air.. semakin banyak darah kuar... 2 klinik aku kene pergi.. satu gi klinik pakar endocrine utk maklum kan tentang aku pregnant sama ada nak teruskan carbegoline atau tak.. memang 2-2 kene tunggu.. takde istilah kecemasan masa tu.. masa tunggu tu.. aku harap-harap dpt jumpa coktor cepat.. tp nurse kata pergi ke EPAU dulu.. iaitu tempat check pregnant.. aku g kat klinik O&G... diorang suh aku g wad bersalin.. kat sana ada EPAU klinik.. dengan rasa sakit yang amat.. aku pun pergi menapak dan naik tangga kerana wad bersalin tu kat bahagian bangunan lain yg memang kene naik tangga.. Tuhan aje yang tau masa tu betapa sakitnya laa... sampai sana.. kene tunggu.. Bayangkan dari pagi.. sampai kol 3 baru dapat masuk.. sakit toksah citer.. mmg tak dapat di describe betapa sakitnya.. mcm nak bersalin contractions nye... tak boleh nak makan.. cuma minum air je utk tenaga.. pastu makan la fishball 2 biji.. papa blikan.. kesian papa kene tunggu.. Thanks and sorry ok papa.. 

Bila nama aku dipanggil.. waaa... lagi sengsara bile di scan.. mula-mula scan kat perut.. pastu tak nampak heartbeat baby kot.. entah la.. aku pun x tak tau.. nampak macam die nak try scan ikut camera panjang..erkkk panjang.... pergh saket gile di jolok macam tu.. lama gak la dok dalam EPAU tu... sampai 2 doktor.. last skali ape tah doktor tu cakap.. die kata.. masuk wad.. aku ingat nak suh rehat.. rupa-rupanya nak suh cuci.. ....oo.. means da x de la eh.. baby aku... huhuhuh... sangat sedih...

Wednesday, December 5, 2012

Alhamdulillah... Pregnant..

Posted by itawazilas at 8:00 AM 0 comments

Assalamualaikum... nampak x? nampak x??
Alhamdulillah... penantian selama 6 tahun.. 
Sangat gembira... tak tau nak kata macam mane... Actually saja nak beli 2-2 pregnancy test ni.. gian.. hahha.. mahal juga clearblue tu... tapi takpe lah.. bukan selalu pun.. heheh


Nak cerita tanda-tanda aku rasa aku pregnant...

Period mmg tak teratur la kan.. so takde lah berharap sangat.. aku pun x check².. 

  • Makan - mmg kuat la.. tapi bukan sebelum ni makan pun kuat pe.. aku tak rasa ape2 tau.. time makan.. makan je.. time malas.. tak makan pun tak jadi masalah.. takde lak kes aku tak suka makan tu ke.. tak suka makan ni ke... ade aku kisah.. tak de kannn...
  •  Tidur - haaa.. kekerapan aku tidur amat luar biasa... tidur awal je.. penat je... FYI.. aku tak check lagi.. sbb aku takut frust.. heheh...
  • Mengah - aku jalan sikit.. da mengah.. cepat penat jer...ari tu ada keje malam kat INSPEN.. naik tingkat 1 je.. mak aih.. cam berlari 100 meter.. penat gile... cam x cukup oksigen aku bernafas... 
  •   Pelik perangai zuyyin - slalu kata ada baby dalam perut mama.. kalau lukis gambar mama.. mesti ada bulat kat perut mama.. hehehe  nnt tunjuk pic gambar yg zuyyin lukis tu...

 Sweet kan .. sayang anak mama... luv u...

*Papa.. terima kasih sebab jaga prihatin dgn perut mama.. even kucing dok atas perut pun papa tak kasi.. Mama minta maaf sebab atas segala-galanya...

Thursday, November 22, 2012

Aksi² MEMEY ku tersayang....

Posted by itawazilas at 11:51 AM 0 comments





Kakak Masak Nasi Goreng

Posted by itawazilas at 11:02 AM 0 comments






Mama... kakak ingat nak tolong mama masak la... boleh...?

lemah lembut anak mama minta macam ni.. cair luluh jiwa..

kebetulan ada nasi minyak amik dari umah tok ayah... mmg kakak suka makan... so panaskan la.. ala2 nasi gorang minyak gitu....

die pun panjat kabinet tu... amik senduk nasi... terus senduk dari plastik masuk ke kuali... hehe... suka la die dapat masak... mama perhatikan aje... takkan la nak biarkan die main api kan... tak pe la sayang... kakak da besarkan.. kena la belajar semua ni... kakak da pandai lipat baju... da pandai basuh pinggan.. da pandai basuh bilik air... mmg macam papa...

i love u sayang...

Petua elak dari wang anda dipinjam

Posted by itawazilas at 10:26 AM 0 comments
Salam guys....

korang pernah tak meminjam atau dipinjam... kalau jenis yang murah hati ni... yang senang cair dengan pujuk rayu ni... memang mudah bagi pinjam duit kan... cam saya ni... murah hati sikit kalau orang nak pinjam.. tapi tang nak minta balik.. liat sikit... bukan ape... pinjaman ni.. boleh memutuskan pertalian silaturahim... boleh merenggangkan perhubungan antara satu sama lain...

bila mula2 nak meminjam tu... memang manis mulut berbicara... ada je la sebab2 nape nak pinjam... memang tak sampai hati kalau x kasi pinjam... kalau ada duit.. takde masalah la sy nak kasi... tp takde duit.. mmg tak dapek nak nolong la...

kalau jenis yang da pinjam... then tak reti nak bayar... senyap... wat macam takde benda berlaku.. sakit dak.. kita nak minta pun... cam tak bape nak suka jadi ceti.... meh la saya bagi beberapa solution kot2 berguna...

Kalau member nak pinjam duit... kita leh la guna ayat ni :

= "Awak.... Boleh pinjam duit tak??? nak guna urgent la ...."
sebelum dorang sambung ayat2  yang mencairkan... terus cantas dengan ayat ni...

Sorry awak... saya takde duit skrang... maaf ye.. ada keje urgent ni... got to go...
 

Opss sorry... saya banyak nak guna duit la bulan ni... 
 

Sorry... duit saya da standby utk bagi mak ayah bulan ni...
 

Alaaa sorry.. nak bayar road tax kete la bulan ni....
 

Sorry dear... duit ni i kumpul utk i beli handbag... da lama i kumpul ni... 
 

Sorry bro... nak servis kete la.. bulan ni nak balik kampung...
 


ape lagi eh...

amacam... agak2 dorang terbantut tak nak pinjam...heheheh



Pic ni kredit utk felgopezone
bagus nye kawan brader ni.. sama2 tolong kawan...  tak kira time senang atau susah.. ni baru betul kawan sejati nih...

Aksi comel lagi gedik MEMEY

Posted by itawazilas at 10:20 AM 0 comments

Ni tucen tesayang saya... nama MEMEY.. jantan ni.. tapi nama mcm betina... sebab gedik angattt... hehe... no lah.. actually masa kecik igtkan memey ni betina.. pastu bawak g vet utk vaksin & deworm.. sekali doktor raba² die punya telor... maka terjumpa lah... ngee... jantan rupanya.. so malas nak tukar2 nama.. panggil je MEMEY.. meh tgk gambar2 gedik MEMEY ku...

Huuuii.. termenung apakah... 

suka tgk orang macam ni.. cair kan jiwa..adeiii!!

See the hand laaa... 

ni muka nak minta lempang nih... geram akuuu!!!

Saturday, November 3, 2012

Posted by itawazilas at 3:25 PM 0 comments

Monday, July 23, 2012

Mula-mula bertudung

Posted by itawazilas at 9:27 AM 0 comments

Assalamualaikum... Salam Ramadhan...

Hari ni.. dah masuk hari ke 3 berpuasa.. Alhamdulilah.. belum ponteng lagi.. hmm.. nak cerita sikit tentang kelainan aku berpuasa tahun ni... meh nak cerita...

Sebelum Bulan Ramadhan.. aku dah menanam cita2 utk bertudung.. dlm hati ni.. berdetik macam2.. cam ne nak start ni.. camne penerimaan orang2 nnt.. apa kata Mr Hubby ... macam2 bermain kat otak ni... ragu2.. was2.. semua ada.. tapi tu lah.. if not now.. when la lak kan.. hmm...

nak tau tak.. koleksi tudung2 aku.. tak sampai 10 lai.. aku rasa.. aku bli cuma 3-4 lai je.. yg lain2 semua free.. kekekek.. hmmm.. hamat dasat disitu.. tak ngape la.. pelan2 kayuh... skang tgk mencari & membeli..

kebetulan permulaan puasa hari sabtu.. dlm hati.. nak pakai ke x.. nak pakai ke x.. tp x kemane2.. cuma g umah ayah je.. at last... tak pakai.. ngee... tapi aku pergi gak... hehe.. jgn maree.. tgh keliru... huhu... esok nye lak.. ahad.. memula ingat x nak g mane2.. pastu ada hal lak kat JJ equine.. aku pun g.. ce teka.. pakai tudung ke x.. heheh aku kata kat laki aku.. last2.. esok la start pa.. ngeee.. napeee?? haduyaiii... sorry...

tapi aku suka.. 2 hari tu.. sabtu ahad tu aku gi terawih.. Alhamdulilah... suka sangat2...

Hari ni.. lepas sahur.. ingat tak nak tdo.. tapi saje baring2.. hmmm terlelap;.. sedar2 da 6.30.. aku pun bangun.. gosok baju aku.. baju papa.. baju ayin.. lasttt skali.. gosok tudung.. ngeee...

so.. dengan terpakainye tudung bawal hitam pertama aku hari ni.. aku melangkah keluar dari rumah.. laki aku kata.. ngeeee.. cantik.. ayu.. berbunga2 ati.. huhu..tp hati cam dag dig dug... huhuhu

dlm kete.. cam2 dlm pemikiran ni.. cam2 dalam hati ni.. aduhhh... banyakkan baca bismillah je ..
siap je park kete.. naik lif.. dengan penuh debaran.. masuk je pintu opis.. nak g thumb.. senyap2 je masuk.. pastu..CC nampak la.. "ehhh sape tu..liza lahhh... Alhamdulilah" aku mmg tersipu2 .. hahah... segan dowhhh.... mmg berdebar2.. cam nak g interview.. hahahah...sorang2 jengah aku.. perghhhh.. tekanan... tapi ada gak yg cam tergelak.. :( nape gelak??? tiba2 hati aku jadi sedih lak.. sib baik member aku yg lain tegur brader tu... "nape gelak.. cakap la Alhamdulilah.. " hmm.. aku senyap je lah.. thanx niza...

member aku lagi sorang lak.. ingat kan aku orang lain.. x brani nak tgur.. hahah... ina.. ina.. ini aku.. insyallah.. aku dah transform.. heheh...

ni baru pagi.. nnt aku sambung cerita penerimaan orang lain lak.. huhuhu... sambung keje dulu...

selamat menjalani ibadah puasa.........

Monday, June 18, 2012

Carbegoline lagi...

Posted by itawazilas at 12:47 PM 0 comments

Hari ni... Apointment @ hospital putrajaya.... Kol 11.30... Gerak dr rumah kol 11.20.. Sampai je kat hospital... Hmm.. Parking problem.. Tah baper kali tawaf dah.. Last2 aku park tepi divider... Blocking 2 biji kete... Tp aku rase muat utk kuar.. Ala kete kancil aku bukan pun besar... Janji letak no hp... Ape2 hal.. Kol je.. So dlm 11.50 aku masuk.. Cam biasa la.. G register.. Cek tekanan darah.. Timbabg berat badan… wottttt? Timbang? Walaweyyyy.. Bertambah berat aku... 59.6kg.. Banyak najis ke hapeee nih... Huhhh...

Ok.. Setel bab tu... Duduk tunggu turn jumpa dr... Br je kuar kat Gnote aku.. X sampai 5 minit... TING TONG.. TING TONG... 668... EH. ..  betul ke no aku... Aku tgk blk no.. Eh.. Cepat nooooo... Aku pun bergegas masuk... Eh bilik no 5? Apsal xde... Rupa2 nye.. Kat bilik lain.. Dr hormon gak..

Lepas pot pet pot pet.. Sib baik x kene marah... Cuma prolactine tinggi lg.. Huhuhu.. Carbegoline lagi... Pesanan dr dr... PLEASE CONTINUE YOUR MEDICINE...  ok la doktor... Huhuu... Lastly.. Aku dgn manis mulut... Dr.. Boleh x sy nk MC ari ni... "boleh.. Nnt amik kat nurse k..." wahhhh... Baik nye dr.. I ♥ u la dr... Hahaha...

Lps set date for next appointment.. 4 bulan lg.. Ok.. Aku janji.. Aku mkn ubat.. Ok.. Janji...!!! Pepehal pun.. Tq for the MC doc... Yesss...

Now waiting for carbegoline...


Sunday, June 17, 2012

Pameran Raja Kita @ Istana negara...

Posted by itawazilas at 1:48 AM 0 comments
Hi... N3 tgh mlm ni.. X sabar nk blogging..

 petang tadi.. gerak ke KL.. hajat hati.. nak gi Pameran kat Istana Negara .. pastu check website.. sampai 15 Jun je.. alamak.. hari ni dah 16 Jun.. hmm.. x sempat.. tak de rezeki la nak gi Istana.. huhuh... ni ada i pinjam gambar from dilaBangi... kan.. sampai 15 Jun...

Credit picture @dilabangi


masa otw g KL tu.. saje2 je la lalu kat depan Istana Negara Lama tu.. satu jalan kan... pastu papa nampak la depan istana tu.. "ehhhh... banyak kete depan istana tu.. buka lagi kot... " terus papa membelok Kancil kuning ku ke kiri.. rupa2 nye.. buka lagi.. mayb di lanjutkan tarikh pameran tu kot... parking pun masih ada kosong lagi la... ok.. so.. we ols mmg parking betul2 dpn pintu gate besar istana... hmmm.. hebat.. hahaha... ok... hajat papa tercapai utk masuk istana...

Alamak.. kakak tidur pulak... kejut aje la.. ckp nak g tgk castle... bajet die castle barbie la tuh.. hehhe.. sib baik tak mengamuk... masa masuk.. ada kene pendaftaran bape org masuk.. ingat kan kene bayo.. free je...

gambar?? ada... nnt la update... malas plak nak upload pic.. uhuhhu...

Thursday, June 14, 2012

Banyak benda nak cerita...

Posted by itawazilas at 2:04 PM 0 comments
Weee.. tukar baju lagi...

hari ni.. nak start blogging la.. sbb kadang2.. x sempat nak on pc.. nak  bercerita.. sbb banyak benda da terlepas citer ni..

kadang2.. nak buat semua benda je rasanya.. bukan tamak.. tapi.. minat .. nak buat macam mana..
aku rasa baik meluahkan perasaan kat blog dari meluahkan perasaan kat FB.. FB ramai member kenal aku.. kat blog.. ok sikit rasanye... nak mengumpat ke nak maki ke.. nak sentap ke.. baru best kat sini.. selain dari tu.. aku nak kongsi info gaks..  tunggu ok...~

Sunday, May 27, 2012

Galaxy Note My Dream.. not yet come true!!

Posted by itawazilas at 2:20 PM 0 comments
taraaaaaaa...
WOW.. ma dream kam truu,... (bukan utk ku huhu - perasan)

actually ni papa bli utk papa.. not for me la kan... sbb sian lak kat papa pakai hp SE yg da rosak.. nak sms pun call mama suh taip kan sms.. pastu da blikan HP Samsung murah tu - RM100 utk sementara waktu.. so malam lepas hantar hisyer kat hentian putra.. terus ke Shah Alam..


Friday, February 3, 2012

PROGRAM PERTUKARAN BELIA MALAYSIA-KOREA DI REPUBLIK KOREA TAHUN 2012

Posted by itawazilas at 3:28 PM 0 comments
adoi... merata-rata aku cari info pasal ni...nak cari pasal pengalam orang yg dapat pegi program ni...

mmg la aku teringin sangat nak pergi mengikuti program ni... maklum la dapat kenal tempat orang.. dapat kenal budaya orang.. dan yg plg penting.. dapat kenalan baru.. takde la dok terperat kat opis tu aje..

actually.. aku pernah apply program ni masa tahun 2006

JICA - JAPAN ASEAN YOUTH FRIENDSHIP

so pengalaman masa interview tu.. adala sikit.. tapi confident masa tu tak de la..
english ---> lagi la worse sangat.. huhu.. cane nak g tpt orang ni...
nak ikutkan saingan masa tu.. mmg mantap la... nampak sangat educated dorang yg nak gi tu...
mmg tipis harapan la.. kalau aku tak silap.. aku amik pertanian subjek rasanye.. tak berapa nak ingat..

ni nak gi korea plak.. rasa2 macam nak apply je.. tp memandangkan mesti ramai nak gi ni.. lagi plak.. dorang ni mesti terpelajar.. lepasan U bagai.. aku lak.. spm je.. tp kalau nak ikutkan pengalaman.. aku leh kot.. aku da 12 tahun da keje.. hmmm....

so.. camne.. nak apply ke taknak apply ... huhuh...
 

»Dateen Sewri« Template by Ipietoon Blogger Template | Gadget Review