Wednesday, October 15, 2014

Kejohanan FIA FORMULA E E-PRIX 2014

Posted by itawazilas at 4:37 PM

Salam Petang Rabu...


hari tu on the way balik keje... pastu lalu la jalan biasa tu.. tengok2.. eh da ada pagar...

pagar ape... alaa.. pagar yang macam kat litar formula 1 tu.. yg bawah batu.. atas pagar tu... so..cepat2 amik hp.. snap from cover camera terhasil la gambar ni...


feeling2 kat litar lumba lak... hahaha... choiiiii...

konon2 tengah race dengan kereta perdana depan laaa... kalo turbo aku dulu.. mampu la kot.. hahahah


sebenarnya.. pagar2 litar ni.. dibuat untuk KEJOHANAN FIA FORMULA E E-PRIX 2014 yg akan diadakan di jalan2 sekitar Presint 2, pada 22 November 2014 nnt... oleh yang demikian.. segala keje2 memasang dan memunggah2 berlangsung dari 20 ogos - 21hb Disember 2014. lama gak tuh...


kesan dari pada tu... banyak lah jalan2 ditutup dan dilencongkan....

gambar di atas adalah laluan2 litar yang akan dilalui oleh kereta formula E E-prix..

manakala gambar di atas adalah lebih jelas utk korang tgk kat mane view plg best...

opis aku kat VIP 2.. heheh.. agak2 leh dpt tiket free x eh?? heheh.. tak pun leh tgk free je.. tgk dari opis.. hehehhe...


tiket?? harga tiket utk Formula E-E prix ni...

hmmmm.... rasa2nya mampu kat tiket biasa je.. hehhe.. tp kalau dpt tiket free... nak dok kat VIP2 pun jadi ler... huhuhu

All Tickets  Price (MYR)
General Admission 50
VIP Wawasan Grandstand 365
VIP Perdana Grandstand 365
VIP Premium Grandstand 715



eh.. korang tau ke amende E E-prix tu?? aku pun x tau.. tapi hasil dari pakcik google...

lebih kurang F1 laaa...

apa yang membeza kan nya?? beso lagi F1 kottt...

sooo..sama2 la kita nnt kan ok....




MOTIF BUAT KAT PUTRAJAYA PRESINT 2???

lu pk la sendiri..... hukhukhuk

OK... update sikit pasal event ni...
19.11.2014 

hari ini da start jalan tutup.. sana sini... jalan 3 lane.. jadi 1 lane... sadisss kan... huhuh
hari ni pun aku da lewat masuk... 8.06 pagi.. terpaksa pusing jauh... huhuhuh...

pastu ada plak papan tanda kene park jauh lak... aduhhh...
 takkan nak park n ride kot.. waaaaa
cer zoom... ape katanya... huhuhuuh.. oh formula E....


1 lane je tinggal... camnooo jammed!!

Gentleman... start your engine...
toink toink toink tinggg...

 ok... ni pandangan dari opis aku... cun x view... hahahah.. tu tpt VVIP kot... betul2 depan MOF...mcm permenant je bangunan tu kan.. hukhukhuk.. aduhaiii...

ok.. ni lak seat yang cam takde bumbung jer... aku rasa nak dok seat ni ... kene bayo tiket yg RM300++ kot...

ok... nnt saya update lagi hari kejadian ok... tq 

0 comments:

 

»Dateen Sewri« Template by Ipietoon Blogger Template | Gadget Review