Wednesday, July 16, 2014

Wanita Stereng lock dan Peugeot putih, CDM25 Hogoh! Pahang! Hogoh!

Posted by itawazilas at 5:18 PM
Salam 18 Ramadhan
minggu ni.. cerita yang paling panas cerita pasal seorang wanita dikategorikan HISTERIA ke. meroyan ke.. sebab pijot putih nye kene cium... siap katuk2 dengan stereng lock lagi.. nih nak share videonye...

Pada aku lah.. dalam bulan puasa ni.. kena lah sabar.. banyak bertenang.. terima Qada' dan Qadar. Allah sebenarnya dan tentukan apa yg bakal berlaku.. kita je tak tau.. tu kan rahsia Allah.. lagipun.. Allah nak uji kita.. kenapa pula nak meroyan2 depan public.. tu lah kalau emosi dah tak terkawal.. aku rasa... wanita ni mindanya bercelaru, mungkin tgh stress, mungkin ada masalah yg sedang bermain difikiran sampai hilang pertimbangan atau 'hilang akal'. tak sedar apa yg berlaku nnt.. natijahnye selepas kejadian ni.. Tapi.. perlu kita fikir secara waras... dan serta merta.. Bila peristiwa ini berlaku, mindanya akan tambah celaru, emosi tidak stabil dan lahirlah tingkah laku yang tidak waras. 
Hairannya dalam klip ni tiada sesiapa yang cuba bantu menenangkan wanita ini. mayb takut kene katuk dek pompuan hilang akal tu kot... huhuh

Sekarang.. video ni dah tersebar luas kat Facebook.. kat Youtube.. dah jadi viral dah.. mayb dia akan didakwa atas tingkah lakunya luar kawalannya itu.  Disebabkan tindakan dia tu macam pembuli jalan raya.. tak pasal2 leh di dakwa.. Garang betul.. terjerit2 macam tu.. nasib baik la uncle tu rilek je.. mcm2 aku pk... 

  • Awak tu seorang perempuan.. bertudung... islam.. jagalah adab.. Islam kan ajar kita supaya sentiasa menjaga adab supaya org tgk islam itu indah.. kan. budi bahasa la sikit.. huhu jangan meroyak histeria terjerit2 macam apa.. agak2.. mesti family ko malu la dgn tindakan ko tu woi...!
  • Kenapa la bangga kan sgt pijot ko tu.. sikit je kot.. calar2 je..claim insuran.. setel.. menyirap gak bila pompuan ni kata.. "U c my plate number" dengan sombong lagi riak.. pastu kata "u pay me now.. two thousand.. Now!!... Astaghafirullah.. agak2 la cik kak oiii...
  • ada 1 part tu.. nape dia kata "dia cina.. saya tau dia menipu??" lahh... pls la.. kita 1 malaysia.. kalau orang tu leh cakap elok2 dgn kita.. nape kita leh terpk utk cakap sampai mcm tu.. aku x suka betul la cara macam ni... lagipun uncle tu orang tua .. hormat la sikit.. cakap org stupid bagai.. ko tu ?? tindakan kau bijak sangat ke?
  • Kau tengah PMS eh dik??!! kalau mcm ni la perangai ko.. tak berlaki ko dik.. garang nak mampus...cam kena rasuk syaiton...  macam singa.. perangai x senonoh mcm ni.. sombong plak tu.. adei laa... tak de harga diri langsung...
  • Ketuk2 Ramadhon.. hhuhu... nak tunjuk gangster ker betina ni.. bawak keluar stereng lock.. pastu ketuk2 kereta orang... shame on u la betina.. dah la amik kunci kete uncle tu.. pastu cakap mcm racist.. ni bukan racist.. kau tu la betina.. kurang ajar sangat.. padan muka ko 1 malaysia kecam ko.. phuiiii!!!


 Ada aku terbaca.. so aku copy paste report polis ni... 

 As salam YDH Dato/ Tuan. Laporan kes menarik perhatian kemalangan jalanraya/road bully sptmana disiarkan dlm laman sosial facebook,youtube dan whatsapp.
1. Tarikh/masa kejadian : 14 hb Julai 2014 jam l/kurang 1310hrs.
2. Tempat kejadian: kawasan parki
ng UTC Kuantan.
3. No repot : Trafik Kuantan Repot 7143/14.
4. Pengadu: Siti Fairrah Asyikin bt Kamaruddin, umur 30 tahun, kerja swasta, alamat C1 Rumah kakitangan ladang felda lepar utara 8 bandar Jengka. Pahang.
5. Ringkasan kes:
Pada 14/7/14 jam lebih kurang 1310 hrs, pengadu memandu motokarnya no CDM 25 jenis Peugeot di kawasan parking UTC Kuantan utk ke tempat bayar parking tiba2 sebuah motokar jenis Toyota no CBG 5392 keluar dari sebelah kiri dan terus melanggar bhg kiri motokar pengadu. Pengadu tidak cedera dan motokar pengadu mengalami calar2 di bhg bumper belakang.
6. Tindakan diambil: kes disiasat oleh A.I.O Sjn 162772 Mohd Izam Sadhli bin Zakaria dibawah LN166/59 003(2)(B) iaitu keluar simpang tidak beri laluan. Saman telah dikeluarkan kepada pemilik motokar Toyota no CBG 5392 iaitu Sim Siak Hong umur 67 tahun seorang pesara, Alamat A 2486 Lorong Kubang Buaya 20 Off Jln Kubang Buaya Kuantan. Beliau juga ada membuat repot trafik no 7145/14 menyatakan beliau tidak cedera dan kereta tidak rosak.
7. Sewaktu diambil keterangan oleh a.i.o,lelaki cina ini ada menyatakan pengadu ada mencekak baju beliau dan mengetuk kereta beliau dengan stering lock. A.i.o telah memberi nasihat agar beliau membuat laporan polis namun lelaki cina ini ada menyatakan tidak mahu membuat laporan dan memaafkan pengadu.
Sekian utk makluman YDH Dato/ tuan drp ASP Ahmad Nazri Zainal. KBKA/KTD Kuantan, Pahang.

Alahai.. Uncle tu pun dah maafkan.  haish.. bila da jadi viral macam ni.. mcm2 la keluarkan.. meh aku copy paste.. saje nak bagi pengajaran pada siapa2 yg suka meroyan dan x de adab... oh please!!



aku suka kartun nih.. ahaks....tak pasal2 pijot putih jadi troll hahah...


 Sedihkan tengok muka uncle nih... 
sambil tunjuk kesan kemek kat kete dia akibat dipukul perempuan hilang akaldgn stereng lock.. 
sib baik uncle tu dah maafkan.. dan tak buat laporan.. ini baru matured.. Uncle.. i sokong u uncle...!!
tapi.. apa yang aku baca... paling best.. uncle ni tak yah kuar duit langsung utk baiki kete dia.. 
 Dalam pada masa yang sama, Astro Awani turut melaporkan Digi Telecommunications telah menawarkan untuk membayar kos baik pulih kenderaan lelaki warga emas yang dikatakan telah melanggar kereta seorang wanita, di mana video insiden wanita mengamuk terbabit kemudiannya menjadi viral di laman sosial.

Muat naik oleh Digi itu berjaya menarik perhatian ramai secara positif tatkala pelbagai cemuhan negatif dilempar kepada wanita tersebut, yang hampir boleh disifatkan sebagai membuli secara siber
.


hah... kiki oh kiki.. mudah kau minta maaf... choiiii!!!!
meluat betul kalau tgk byk kali video ko meroyan ... huh...

terror betul la malaysians ni... hehehe

Berminat?...Standby RM2Ribu...

Nickname : kiki
facebook : https://www.facebook.com/kiki.kerjakahwin (dah deactive)
twitter : https://twitter.com/KerjaKahwin
blog : http://kikikerjakahwin.blogspot.com/
hp : 0137791393

company fanpage : https://www.facebook.com/LikeKerjaKahwin
fanpage admin : https://www.facebook.com/Idz.KerjaKahwin
company email : idz@kerjakahwin.com.my
fanpage admin hp : 0133871373

company web : http://www.kerjakahwin.com.my/

Kalau dah jodoh tak kemana...wakakakaka
kredit kat king jason pages 

Kau perli siapa tu dik oi!!
 Indahnya kata-kata mu kiki... tapi sayang.. tak seindah tingkahlakumu... kekekek






OK.. OK.. dah.. dah... hehehhe... 
Bertaubatlah dengan segera KIKI... 
semoga dipermudahkan semuanya yer... 
nak raya nih... nnt ramai lak peminat nak dtg raya nnt...

0 comments:

 

»Dateen Sewri« Template by Ipietoon Blogger Template | Gadget Review