Monday, November 10, 2014

Episod 1 ♥ My Happy Time : Kursus Pengukuhan Pasukan NAPIC day 1

Posted by itawazilas at 5:08 PM
Salam... hikhikhik...ok hari ini nak kongsi cerita paling best dalam sejarah opis aku.. hehhe.. kami 1 opis berteam building.. kat Felda Residence Trolak.. Perak.. 31.10.2014 - 2.11.2014 
mmg happy sangat.. seronok beronok2... tak terkata epinye.. hhahahahha... 
 sebab apa happy.. korang takde situ.. sbb tu korang tak rasa mcm mane happynye.. hehhehe

kitorang gerak dari INSPEN kol 3.30 gitu .. 
hubby aku anta kan.. dalam hujan lebat lak petang Jumaat tu..  huhuh
dalam bas aku duk sblh ina... 
tak penuh pun bas kami nih.. maklum la.. tak semua pegi.. dalam 6 orang rasanya tak gi.. 
ada sbb2 yg x dpt dielakkan.. ada yg pregnant.. kursus.. dll.. huhuh rugi uols tak gi.. hehehhe

dalam bas tu.. keje kitorang gelak.. gelak... gelak dan gelak.. hahahha.. dah la hujan.. sejuk plak tu.. dalam 2 jam lebih.. kitorang pun sampai kat perak.. sempat la benti kat RNR.. dorang dok soping makanan plak. hahah.. 

sampai2 kat felda residence... kitorang pun gi check in.. aku satu bilik dgn AVO.. pegawai  W27 ..  diorang da tetapkan.. hehehe... whattttt... tingkat 4 with no lift... ni satu penderaan.. waaaa... semput kot nak kene panjat tangga sampai tingkat 4.. huhuh.. da la tak makan lagi.. hmmm dera tauuu... 

aku dapat bilik no 8286 kat IXORA 4. sesampai je depan bilik.. aku pun amik kunci.. geng2 aku seme da masuk bilik.. aku dgn roomate aku dok la pusing2 kunci tu.. tak buka2.. hukhukhuk.. dah kenapaaa... aku pun panggil member2 aku tlg bukak kan pintu.. last2 tekan kuat2.. terbuka la ia.. akhirnya... fiuh.. 

lepas bagi salam.. aku pun masuk.. bukak lampu seme.. waaa.. besau bilik nih.. tp aku lupa nak amik pic kat bilik aku.. so aku pinjam pic ina. ni biliknya.. depan bilik aku jer... bawak family pun ok ni.. sbb besar je kalau nak bentang toto ke.. tilam ke..  hmmmm

lepas letak beg.. kitorang nak turun makan.. mandi?? mmg tak la.. tak sempat.. hahah.. 
solat pun jamak je... satu hal lakkk.. pintu bilik aku x leh bukak.. haruuu... pusing2 kunci tu.. x bukak2.. budak2 ni panggil la maintainance.. budak2 lain pun tlg bukak kan.. last2.. berjaya gak... adeiii mmg haru... pas makan... kitorang turun gi lepak2 kat bawah... sblom tunggu time masuk bilik.. aku pun snap2 la dulu dgn kwn2 aku.. hehehe...
 
 ni dgn kawan aku.. org sabah baahhh.. tp perasan retis korea... hahah sandy mandy nasi mandy namanya... cantekkannnn!!!

 ok.. ni geng2 aku yang mmg havoc gile.. kaki gelak.. kaki wat lawak.. hahahah... esp yg tudung hijau tu.. mmg suka gelak... koranggggg... aku sayanggg korang sangat2... 

masuk je kelas.. kitorang dok 1 meja... ni kira sebelum kitorang bercerai laaa.. hahaha.. tp mmg gelak gila2 lah... gambar... banyakkk sangat... kat bawah ni... aku da slide show kat utk korang belek2 gambar... tu baru episode 1.. malam kejadian tu.. hari pertama..  jom belek2...
ok... kat slide atas nih.. mcm2 berlaku.. sesi perkenalkan diri.. sesi bagi group.. ice breaking la sangat.. sedangkan semua da kenal... hahaha.. syok betul malam tu.. mcm2 perangai terserlah.. hahahah... kitorang di beri 4 kumpulan jer.. 

 kat atas ni group aku... group aku aku bagi nama TbyP sempena nama Tibaipi (belasahje bahasa org utara kot) aku la bagi nama tu.. hahah.... apsal utara.. hahah tetiba.. atau pun Team Bergerak Pantas... maskot kitorang ada lah ostrich.. ada la kene mengena dengan pantas kannn...pelukis nye en rahman.. hahah.. aku tak terror bab2 lukis nih.. kalau design pakai komputer.. heheh bagi kat aku.. kekekke..

Group ke 2 adalah group Vereinan.. yang bermaksud Bersatu. diambil dari bahasa Jerman katanya... heheh.. maskot mereka adalah ayam.. ada gambar ayam... cantik sangat pic ayam tu.. di lukis oleh Yan.. tak sangka ada bakat melukis.. cantik kannnn... hebat la yan!!!

Group 3 ni lak adalah dikalangan boss2.. hehehe.. group pengarah aku.. di beri nama Hungga.. dalam bahasa kelate.. berlari.. hungga hungga .. hikhikhik... maskot diorang kucing.. meow meow.. hehehe..

ok.. kat atas ni adalah group bagi hidup suasana.. sape lgi kalau bukan en din tu.. nama kumpulan diorang Thian Xi.. nama teh herba cina.. hehehe.. macam jual produk MLM lak an.. heheh.. maskot diorang adalah singa... nak tgk tak aksi2 diorang buat walk dance...tgk video kat bawah ni... hehehe..
video
aku sempat rakam 2 kumpulan aje... diorang kata.. grup aku plg kelakar.. heheheh.. sib baik tak de org rakam grup aku.. kalo x.. mmg bahan laaa... hehehhe.. uuuuukkkk... bunyi ostrich... hahahhaha

lepas sessi wat group seme... kitorang g supper.. minum malam sebelum buat blind warrior.. ape kah? game tu kitorang kene tutup mata sorang2.. pas tu kene tinggal sorang2.. tunggu la ketua datang amik berpandukan suara maskot kitorang tu.. dah ostrich.. bunyi camno.. ahahhaha... dah macam bunyi ayam pun ada.. kannnn... dah le kene tutup mata.. turun naik tangga.. hehehe.. di tinggalkan pun tak la jauh.. dekat2 tu jek.. tak la adventure sgt macam aku kene dlm hutan kat dusun eco resort Pahang dulu.. mmg gile seram.. hehehhe... tp kat sini... buka2 mata kat carpark jek.. habis malam tu dekat kol 12 gak laaa.. abis je malam tu.. naik bilik.. baru mandi.. hahahah... 

nnt kan episode ke 2 di hari ke dua ... story team buildingku....
what a happy day...


0 comments:

 

»Dateen Sewri« Template by Ipietoon Blogger Template | Gadget Review